De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 15 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 15 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 15 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

OOM - AOUM: hoe deze mantra te gebruiken

"De lettergreep ’OOM’ komt overeen met wat we in de westerse traditie de Logos noemen, het scheppende Woord. In de hindoeïstische traditie staat ze voor de oorspronkelijke toon en is verbonden met Kalahamsa, de mythische vogel die het oer-ei legde waaruit het universum is ontstaan.

’OOM’ is een lettergreep met heel krachtige vibraties, waar de Hindoes een mantra van hebben gemaakt. Ze blijven die in hun meditaties onvermoeibaar herhalen. Ook jij kan deze mantra uitspreken, ofwel luidop, ofwel in gedachten. Je concentreert je op dit woord, zonder aan iets anders te denken en je herhaalt: Oom, Oom, Oom … Je kunt dit ook combineren met een ademhalingsoefening. Je ademt in door de neus en zegt in gedachten vier maal ‘Oom’, daarna adem je heel langzaam uit door de mond, terwijl je opnieuw enkele keren ‘Oom’ herhaalt. Op het einde van deze oefening zul je je rustiger voelen en opgeladen met energie.

De lettergreep ’OOM’ kan overgaan in ‘A-OU-M’ en dat is de manier waarop wij het zingen. Wie zich bewust is van de magische kracht van de klanken zal geleidelijk aan voelen welke volmaakte vormen dit gezang in zijn ziel teweegbrengt. "