De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 24 mei 2017

Dagtekst van Woensdag 24 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 24 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het universele leven waaraan we bewust moeten deelnemen -

"Het spreekt voor zich dat iedereen gehecht is aan zijn familie, aan zijn streek, aan zijn land, en voor hen werkt. Maar dat mag hem niet beletten om zijn bewustzijnsveld uit te breiden en veel verder te denken, veel hoger. In zijn hart, in zijn ziel, hoeft hij geen grenzen te aanvaarden. Op dezelfde manier als hij deelneemt aan het leven van zijn familie, zijn stad, zijn land, kan hij leren deelnemen aan het kosmische leven.

Waarom geloven dat je een astronaut moet zijn en een raket moet hebben om in het heelal te kunnen reizen en werken? De aarde doorkruist de ruimte, meegevoerd door de zon, en de mensen bevinden zich dus op de aarde als op een ruimteschip dat zijn weg tussen de sterren vervolgt. Dat maakt van hen kosmische burgers, in staat om bewust en helder deel te nemen aan het universele leven. Dit is hun ware lidmaatschap, hun ware hoedanigheid."