De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 9 mei 2017

Dagtekst van Dinsdag 9 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 9 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De stilte, bakermat van de volheid en de perfecte beweging -

"Ook al klagen ze er wel eens over, de mensen nemen het voor lief om in gejaagdheid en opwinding te leven. En voor sommigen betekent die constante spanning en onrust het echte leven. Ze rennen van de ene plaats naar de andere op aarde, ze ontmoeten inderhaast tal van personen, ze hangen de hele dag aan de telefoon, ze zetten een heleboel projecten op, en zo verbeelden ze zich dat ze actief en creatief bezig zijn. Maar het is juist in de stilte dat zich de echte activiteit ontplooit. In de stilte komen de grootste werken, de onsterfelijke scheppingen tot stand. 

Denk eraan om af en toe even stil te staan: span je in om het intense leven te voelen dat ontspringt in het hart van deze afwezigheid van lawaai en van deze schijnbare onbeweeglijkheid. De stilte is de bakermat van de volheid en de volmaakte beweging. Daarvan moet je je bewust worden en dan zal je in jezelf deze kwaliteit van stilte vinden, waaraan je mooiste spirituele scheppingen zullen ontspringen."