Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 16 mei 2017

Dagtekst van Dinsdag 16 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 16 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De spraak is verantwoordelijk voor veel gelukkige en ongelukkige gebeurtenissen -

"De spraak is een kostbaar instrument, maar werd niet aan de mens gegeven voor het gebruik dat hij er helaas meestal van maakt: anderen verzwakken of verpletteren. Haar ware roeping bestaat erin degene die gevallen is te helpen opstaan, degene die zijn weg zoekt te verlichten, te bemoedigen en te leiden. En wanneer bepaalde mensen in dit leven niet kunnen spreken, is het mogelijk dat zij behept zijn met dit gebrek omwille van het kwaad dat ze in een vorig leven hebben begaan, door anderen valselijk te beschuldigen, te belasteren of te vervloeken. De spraak is slechts aan de mens gegeven om te zegenen, om te danken, om met wijsheid, rechtvaardigheid en liefde te communiceren. Zij die de waarde van deze rijkdom, die ieder mens bezit, niet erkennen, zullen haar op een of ander manier ooit verliezen.

De tong is verantwoordelijk voor veel gelukkige of ongelukkige gebeurtenissen in het leven. Zij is het die ons vrienden doet maken of verliezen. Probeer dus te tonen dat je wijs, goed en eerlijk bent door je tong te beheersen en door altijd een vriendelijk woord te vinden voor iedereen."