De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 19 april 2017

Heavenletter 1738 De Bloemetjes van God / Geplaatst 19 april 2017

De Bloemetjes van God
Brief uit de Hemel
Geplaatst 19 april 2017


God zei :

Je kent niet de moed die je hebt tot de gebeurtenis plaatsvindt. Ga tot die tijd, geliefden, uit van de veronderstelling dat je iemand bent met grote moed. Denk niet van jezelf dat je minder bent dan dapper.

Waarvan je in het verleden ook bent weggelopen,je bent iemand met veel moed. Je hebt het al zo ver gebracht, geliefden, is het niet? Je bent doorgegaan. Je stap was misschien niet al te vast, maar je ging door.

In de dagelijkse wereld leven vraagt veel moed, en jij leeft in de dagelijkse wereld. Laat deze korte tijd in de wereld niet angstig voor je zijn. Ik heb je juist verteld dat jij iemand bent met veel moed. Wat nodig is voor jou om te doen, zul je doen. Doe jezelf niet tekort.

Er zijn veel manieren van moed. Ze zijn niet allemaal dapperheid op het slagveld. Ze zijn niet allemaal grote dramatische momenten, maar ze zijn evengoed moed.


Er is dag in dag uit moed. En iedere morgen treed jij de wereld tegemoet. Jij scheert je. Je fluit een deuntje.

Omdat jij iemand bent met veel moed, past het jou om vrolijk te zijn. Hoe dan ook kun jij vrolijk zijn. Dit wil niet zeggen dat je een verkeerd masker op moet zetten. Dit wil zeggen dat je vrolijk moet zijn.

Echt gevaar bestaat niet. Je voelt je omgeven door gevaar, gevaarlijke mogelijkheden. Geliefden, er is groot gevaar in niet vrolijk zijn. Waarom niet vrolijk zijn als je de wereld tegemoet treedt?

Kun jij voorstellen dat je aan een race meedoet en niet op jezelf wedt? Wat zou roekelozer zijn dan niet op jezelf wedden?

De bloemetjes van God zijn verbrand in de zon en begraven in de sneeuw, en toch komen ze ieder jaar weer dapper op.

Bomen zijn omgekapt, en toch groeien er taken van hun stronk.

De zon schijnt door dik en dun. En jij bent de held van jouw eigen verhaal. Jij triomfeert simpelweg door hier te zijn.

Jouw hart wordt blootgesteld aan de elementen, en toch leid jij met jouw hart. Er is geen glinsterend schild om het Menselijk hart te beschermen. Geen schild is groot genoeg. Eerlijk gezegd, heeft jouw hart geen schild nodig. Dat is een waarnemingsfout.

Wat het hart nodig heeft is vrij te zijn, en jij ook.

Angst voor gevaar houdt jou tegen, laat je strompelen, drukt jou ineen.

Zelfs als jij op een landmijn zou stappen, wat voor goed zouden jouw angsten zijn?
Beter is het om op een landmijn te stappen zonder angst.

Stel jezelf niet in op gevaar. Het leven is iets waar je gewoon in moet springen. Je moet in het water duiken en leren zwemmen. Je blijft leren zwemmen.

Het grootste gevaar is jouw angst voor het leven. Dit is zelf opgelegd gevaar. Angsten zullen jou in een val brengen. Waarom ze daar neerzetten? Verlaat angst, en je zult veiliger zijn.

Maar de vraag in het leven is niet in welke mate van veiligheid je in leeft. De vraag in het leven is - het is niet echt een vraag omdat het een zekerheid is - om van ieder moment te genieten. Laat ieder moment een zoete sinaasappel zijn waar je al het sap uitperst. Laat ieder moment een blokje om lopen zijn. Laat ieder moment een God gegeven leven op Aarde zijn.

Wanneer werd er gezegd dat wat de wereld betreft, jij perfect moest zijn, dat het leven zich perfect moest ontvouwen, dat de overwinning aan jou moest zijn? Wanneer werd er gezegd dat jij nooit moet strompelen, nooit struikelen, nooit vallen. Hoe kan jij jezelf oppakken als je niet af en toe valt?

In zekere zin heb je jezelf verborgen onder de dekens uit de angst dat de lucht naar beneden kwam. Ik vraag je om uit je schuilplaats te komen en je met een vrolijk gezicht met de wereld te verenigen en te waarschuwen, niet voor angst, maar voor vreugde.

Vertaald: