De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 16 april 2017

Heavenletter 1733 Als Het Geen Liefde Is / Geplaatst 16 april 2017

Heavenletter 1733
Als Het Geen Liefde Is
Brief uit de Hemel
Geplaatst 16 april 2017


God zei :

Als Mijn woorden tot je doordringen, voel je hun heerlijkheid. Mijn woorden dalen in en jij staat op. Jouw gekwetter verstomt en Mijn stilte komt binnen. In de stilte van jouw geest, verrijs je. Je hekelt geen uitwendig lawaai want dat heeft geen schuld. Het is de inwendige ruis wat tussenbeide komt. Soms is jouw geest zó druk, hoe kan er dan plaats zijn voor iets om binnen te komen?

Als je de controle loslaat, verdwijnt de rommel en gekwetter in jouw geest. Als je denkt te moeten controleren, denk je alle gedachten als een soort wapendepot of leger of een belangrijke aanwijzing te moeten bewaren voor toekomstig gebruik. Wat is het prachtig als je een open geest kan hebben in plaats van een welke propvol is.

Wat is het mooi om jouw irrationele houding los te laten. Jouw houding is irrationeel. Hoeveel je ook in je greep hebt, je hebt er geen controle over! Controle betekend weerstand en weerstand werkt tegen je. Wees beweeglijk.


Wat is het mooi als niemand ooit weer jouw normen hoeft aan te hangen. Wat is het prachtig als je loslaat en liefde toelaat. Liefde is geen standaard kost. Liefde is boven alle normen. Liefde is het het hoogste. En liefde controleert niet. Liefde houd niet vast. Liefde vasthouden is geen liefde en ondersteunt liefde niet. Vasthouden is niet in jouw beste belang en ook niet van iemand anders.

Minder opvallende vormen van controle zijn ook niet mooi. Overtuiging, verdediging, mooipraten zijn manipulatief en samengetrokken tot eisen en bevelen. Het is niet de liefde die het nodig heeft om te controleren. Als het geen liefde is, dan moet het ego zijn.

Ego is buiten jou. Het is als een mooi uniform wat je aangetrokken hebt. Maar jij bent het uniform niet. Anderen mogen voor jouw uniform salueren maar jouzelf moet zich er nooit door laten beetnemen. Uniformen zijn aardig maar, uiteindelijk, een uniform is maar een uniform.

Jouw huis, jouw auto, jouw geld, jouw titel, jouw leeftijd, jouw taal, allemaal uniformen. Liefde, welke geen grenzen heeft, is een andere band. Het is niet exclusief en toch is het de spits op de kerktoren en jouw inzicht moet daar naar streven.

Wat is er in de wereld te doen dan hoger te kijken en voorbij alle uniformen en blokkades te gaan?

Als het leven alleen maar een opstapje was van het ene uniform naar het andere, is het logisch dat je er zo verdrietig van wordt. Haal diep adem en bewaar je energie. Red jezelf van de dwang om meer uniformen te bestellen en de liefde vergeten die alle uniformen opzij zet.

Liefde betwist niet. Liefde die boven alles staat hoeft niet de voorste stoel te hebben of haantje de voorste te zijn. Er is geen voor of achter stoel, niet vooraan in de rij of achteraan in de rij als het op liefde aankomt. Liefde is. Kom tot het bewustzijn van de staat van liefde en er is niets anders te doen als zijn wie je bent. Je hoeft liefde niet te overtreffen. Inderdaad, je kunt het niet. Je kunt het alleen maar zijn, die prachtige uitgestrekte oprechtheid, welke we liefde noemen.

In het begin lijkt liefde alleen te bestaan uit stukjes en beetjes en dan ontdek je dat de hele wereld liefde is en nooit iets anders is geweest dan liefde.

Er zijn momenten dat je dit beseft. Nu zul je dat vaker beseffen. Alles wat je hoeft te doen is het op te merken. Merk de zonsopkomst en zonsondergang op, een bloeiende courgette, het kwispelen van de staart van een hond, een vogel die je raam voorbijvliegt, een vlinder op een struik, een blauwe lucht, de sterrenhemel en de maan. Merk creatie op en zeg Mij, als je kunt, dat je niet in de Hemel bent?

vertaald door: