De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 9 april 2017

DE RAAD: Wat een Verwarrend Oord / April 5, 2017 / Ron Head

DE RAAD:
 Wat een Verwarrend Oord

April 5, 2017 / Ron Head
Indien je dat wilt, zouden we je graag willen meenemen op een korte mentale reis. Op deze reis ben je een goddelijk wezen van Licht dat nooit eerder op deze planeet is geweest. Je doorkruist dit melkwegstelsel en merkt een planeet op die bijzonder goed bewoond is door miljarden prachtige levensvormen, grote oceanen, hoog uitstekende bergen, prachtige bloemen, vogels en vlinders. De riffen in de oceanen zien er uit als caleidoscopen van kleurrijke vissen. Het ziet er verbazingwekkend uit.

Je vraagt aan de lichtwezens om je heen of iemand van hen ooit tijd heeft doorgebracht op deze planeet. Diversen zeggen dat ze dat inderdaad gedaan hebben, maar ze waarschuwen je dat, zelfs ofschoon hij heel mooi is, het een moeilijke ervaring kan zijn. Je besluit om het toch te doen en er worden regelingen getroffen.

Nu wil je niet het hele baby-gedoe, dus je maakt jezelf een lichaam aan en je gaat op verkenning uit. Het is prachtig in de oceanen, in de bossen en in de bergen. Maar het vreemdste vindt plaats wanneer je jezelf mengt onder de tweebenige wezens waarvan je de vorm hebt aangenomen.

Terwijl je een plaats bewandelt waarvan je begrijpt dat het een markt is, merk je de meest bijzondere geuren op. Je lokaliseert hun herkomst en je ziet anderen kleine porties dingen kopen en opeten. Je maakt wat van hun uitwisselingsdingetjes en koopt wat van hun lekkernijen.

Terwijl je loopt en eet bemerk je dat de een of ander je afkeurend bekijkt. Wanneer je vraagt waarom, zegt hij je dat je dat niet zou moeten eten. Wat? Je bent volledig verward. Er wordt je verteld dat dit tegen iets is dat een boek genoemd wordt. Later ontdek je dat er over de hele planeet zo veel is dat zou moeten en niet zou moeten dat het bijna onmogelijk is om hierin het spoor vast te houden. En dan, ze verschillen van plaats tot plaats. Het is zelfs een feit dat er dingen op sommige plaatsen strafbaar zijn die op andere plaatsen als wenselijk geacht worden.

Wat een gekke plek heb je uitgekozen om te onderzoeken. Om alles nog erger te maken, je ontdekt dat degenen die het ene geloven heel goed in staat zijn om volledig intolerant te zijn ten opzichte van diegenen die iets anders geloven. Je vraagt je af hoe dit zo gekomen is. Welk mogelijk doel zou dit kunnen dienen behalve dan om mensen van elkaar afgescheiden te houden. En dan begin je het te begrijpen.

Verschillen die er op lijken alsof ze goed zouden zijn om te vieren in andere mensen en plaatsen worden in dit oord gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten. Is dit wel in het voordeel van deze mensen? Je ziet niet hoe dit zou kunnen werken. Is dit wel in iemands voordeel? Het lijkt er op dat dit gebruikt wordt om sommigen op te hitsen om tegen anderen te vechten. Wie zou hier baat bij kunnen hebben?

Het lijkt alsof de wezens die hier wonen gedurende een heel lange tijd aangeleerd is om te geloven dat de dingen die als waar aannamen niet waar zouden zijn en dat de dingen die zij als vervalst aannamen waar zouden zijn. En het vreemdste is dat zich bijna niemand realiseert dat ze zelf goddelijke creaties zijn, net zoals jij dat bent. Zo nu en dan zeggen ze zoiets, maar ze doen alsof ze echt niet kunnen begrijpen dat dit zo is. Hoe anders zouden ze handelen wanneer ze dit wisten. Hoe veel beter zouden hun levens zijn? Maar je zult ook opmerken dat er een groeiende tendens is om de dingen te gaan zien zoals ze werkelijk zijn.

Het is heel gemakkelijk om van de schoonheid van dit oord te houden. Het is heel moeilijk te begrijpen waarom degenen die hier wonen haar op de manier behandelen zoals zij dat doen. Van al de oorden die jij op je reizen hebt gezien, is dit een van de mooiste. En toch kun je heel gemakkelijk zien dat dit niet meer erg lang zo zal blijven, tenzij enige drastische verandering gaan plaatsvinden. Het is net alsof iemand een besluit heeft genomen om zo veel mogelijk te vernietigen.

Mogelijk dat je komst hier om dit te ervaren leerzaam was, maar je beslist toch om dit verblijf kort te houden. De volgende keer maak je het tot jouw taak om wat meer te leren voordat je ergens nog een lichaam aanneemt.

Even denken, dematerialiseren…

De Raad


Vertaling: Sjra