Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 2 april 2017

Dagtekst van Zondag 2 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 2 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Parsifal - symbool van de leerling op de weg van de evolutie

"De legendarische ridder Perceval of Parsifal, die op zoek gaat naar de Graal, is in de Inwijdingstraditie het toonbeeld geworden van de volgeling op de weg van de Inwijding. Net als Parsifal die door duistere wouden moest trekken, geduchte vijanden bevechten en valstrikken vermijden, komt de discipel in zijn persoonlijk leven duisternis, verleidingen, gevaren en vijanden tegen.… Nadat hij alle beproevingen heeft doorstaan, komt Parsifal aan op een prachtig slot, waarvan de muren met goud zijn bedekt en met edelstenen zijn versierd en waar hij plechtig wordt ontvangen. 

Daar is het hem gegeven de heilige Graal, de gewijde kelk, te aanschouwen. Op dezelfde wijze stelt het zien van de Graal symbolisch de hoogste beloning voor, die gegeven wordt aan diegene die van zijn innerlijk wezen een paleis heeft gemaakt waarvan de muren bedekt zijn met goud en edelstenen. Want hij is nooit gestopt met het hoogste ideaal in zichzelf te voeden: de zoektocht naar de onschatbare gaven van de Geest."