Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

woensdag 19 april 2017

Dagtekst van Woensdag 19 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 19 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het hogere Zelf: spirituele energieën vrijmaken om het te voeden -

"De ware spiritualist is degene die besluit om al zijn onbeduidende bezigheden, alle vluchtige genoegens die hem niets opleveren, op te geven. Door dit te doen, bevrijdt hij in zich de energieën die werden verlamd en tot slaaf gemaakt door zijn middelmatige levensgewoonten, en begint hij vruchten te geven in de wereld van de ziel en de geest.

Bekijk een boom: wanneer hij overvallen wordt door insecten of rupsen, kan hij geen vrucht dragen en moeten we hem bevrijden van deze parasieten. Ook de mens die zich overgeeft aan luiheid, gemak, lichtzinnig plezier, trekt ongedierte aan. En wat zijn deze parasieten? Duistere entiteiten van de astrale wereld. Ze dringen zijn lichaam, zijn wil, zijn hart, zijn intellect binnen en ze zuigen de sappen op die zijn hogere Zelf zouden moeten voeden. Dit is de waarheid: als ze niet waakzaam zijn, verworden de mensen tot thuisbasis van andere wezens die hun krachten uitputten. Om zich te bevrijden van deze parasieten, moeten ze zich ten dienste stellen van hun hogere Zelf, om het te voeden met heerlijke vruchten."