De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 3 april 2017

Dagtekst van Maandag 3 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 3 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De bron van het leven - blijf er altijd mee verbonden

"Omdat je denkt dat God je niet heeft beschermd, omdat Hij het kwaad en de slechteriken laat zegevieren, begin je met Hem af te rekenen en je in je bewustzijn van Hem af te keren. Maar begrijp dat de Heer de bons geven tot niets leidt, behalve dat je zelf iets zeer kostbaars verliest. Als je dit overkomt, blijft je dus niets anders over dan op je stappen terug te keren en te zeggen: “Heer, ik dacht dat ik me van U kon afkeren, dat ik het zonder U kon stellen en nu ben ik dubbel zo ongelukkig. Vergeef me.”

Zolang je niet begrijpt dat niets jou van God mag scheiden, zal je niets anders doen dan spirituele ellende toevoegen aan je morele en fysieke pijn. Door jezelf af te snijden van de Bron van het leven, van het licht en de liefde, ontzeg je je datgene wat je ondersteunt, voedt en inspireert. Vergeet nooit dat deze Bron ook in jezelf stroomt en dat zij het is die je ziel en je geest voedt."