Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 26 maart 2017

Dagtekst van Zondag 26 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 26 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Weten, willen, durven, zwijgen. Waarom zwijgen? –

"“Weten, willen, durven, zwijgen.” Deze vier werkwoorden vatten het programma samen van degene die het pad van de Inwijding volgt. Je vraagt: "Maar waarom zwijgen?" Omdat zodra je weet welk werk je gaat doen, je de wil hebt om het te doen en je het ook durft uit te voeren, er niets meer moet aan toegevoegd worden. Het is je hele wezen dat de resultaten van dat werk zal uitdrukken. Wanneer je je vredig of blij voelt, is het dan nodig om dat aan de anderen te vertellen? Nee, ze zien het, ze merken het. En als je geplaagd wordt door een innerlijke storm, kan je wel beweren dat je baadt in vrede en harmonie, niemand zal je geloven, men zal je zelfs in je gezicht uitlachen! Omdat ook dan alles zichtbaar is: verwarring, kakofonie …

De mensen vertellen en leggen het uit ... Ze geloven dat ze, door woorden en zinnen aan elkaar te breien, de anderen kunnen overtuigen. Als ze echt beleven wat ze zeggen, zouden ze niet eens hoeven te praten. Probeer daarom te mediteren over dat zo betekenisvolle voorschrift: ‘zwijgen’."