De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 11 maart 2017

Dagtekst van Zaterdag 11 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 11 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Van vervuilde lucht naar zuivere lucht: veranderen van filosofie -

"Veronderstel dat het winter is en dat ik binnenga in een huis waar alles gesloten is: deuren, ramen, ... Er hangt een misselijkmakende geur, want voor de warmte houdt men ook de dieren binnen: niet alleen de kat, de hond, maar ook een paard, een varken ... Door in deze gesloten atmosfeer te verblijven, zijn de bewoners volledig verdoofd en ze ruiken helemaal niets meer. Als ik hen nu moet uitleggen dat ze in ongezonde omstandigheden leven, zullen er eindeloze discussies volgen en zal ik mijn tijd verliezen. Dus gebruik ik een andere methode: ik nodig hen uit voor een wandeling met mij.

We gaan buiten in de zuivere lucht, voor een half uur, een uur, en dan gaan we terug naar binnen. Van zodra ze de deur openen, roepen ze het uit, ze vragen zich af hoe ze ooit in deze vervuilde lucht hebben kunnen leven… dat wil zeggen, want dit verhaal is natuurlijk symbolisch, met zulke bekrompen of onjuiste opvattingen. Zonder dat ik ook maar iets hoef uit te leggen, begrijpen ze het vanzelf want onmiddellijk voelen ze het verschil en maken ze de vergelijking. Misschien beseften ze op het ogenblik dat ze naar buiten gingen niet echt hoe heerlijk het is om zuivere lucht in te ademen, maar bij het terugkomen, toen ze bijna stikten, hebben ze het begrepen! En dat i probeer ik te doen met jullie: wanneer ik spreek, neem ik jullie een tijdje mee naar gebieden waar jullie zuivere lucht inademen, zodat jullie bij je terugkeer besluiten om een filosofie op te geven waarin jullie verstikken."