De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 1 maart 2017

Dagtekst van Woensdag 1 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 1 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Geloof en mening –

"Om zijn onhandigheid, zijn vergissingen en zijn mislukkingen te rechtvaardigen, zegt iemand tegen jou: "O, maar ik geloofde dat..." Ja, hij geloofde, hij geloofde, maar geloven heeft hem slechts op een dwaalspoor gebracht. En het ergste is dat deze 'gelovige' zal blijven geloven... en verdwalen! Hoelang? Tot hij leert om zijn mening te vervangen door het ware geloof, dat op weten gebaseerd is. Toch lijken de mensen het verschil aan te voelen tussen een mening en het geloof, want soms zeggen ze: "Ik geloof", en dan drukken ze een onzekerheid uit. Wanneer je zegt: "Ik geloof dat hij morgen komt", ben je er in feite niet helemaal zeker van. En de vraag: "Geloof je…?" (bijvoorbeeld: "Geloof je dat de situatie zal verbeteren?"), betekent dat je onbekend terrein verkent, je verkeert nog in het ongewisse. Werken in het bekende, dat wil zeggen op een terrein waarop men een lange ervaring verworven heeft dankzij volgehouden inspanningen, dat is werkelijk het geloof bezitten."