Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

vrijdag 24 maart 2017

Dagtekst van Vrijdag 24 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 24 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De liefde - haar beschermen door afstand te houden

"Mannen en vrouwen die verliefd worden zouden willen dat hun liefde nooit ophoudt. Dat is mogelijk, maar op voorwaarde dat je sommige regels kent en toepast. Wil je werkelijk je liefde voor iemand behouden, haast je dan niet om fysieke toenadering te zoeken, want eenmaal de grote opwinding voorbij, krijg je er gauw genoeg van en zie je elkaars slechte kanten tevoorschijn komen.

Om je inspiratie te beschermen, probeer wat afstand te houden.
Zij die alles vlug willen kennen en proeven, voelen weldra geen nieuwsgierigheid meer voor elkaar. Ze hebben zelfs geen zin meer om elkaar te ontmoeten, omdat ze teveel gezien en teveel ‘gegeten’ hebben, ze zijn verzadigd en dan is het afgelopen. Die liefde die hun alle zegeningen bracht, die hun de hemel bracht, hebben ze opgeofferd voor een paar momenten van genot. Waarom proberen ze niet waakzamer te zijn? Waarom beroven ze zichzelf zo vlug van die subtiele en poëtische gewaarwordingen die hun liefde duurzaam zouden maken?"