De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 16 maart 2017

Dagtekst van Donderdag 16 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 16 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De gevaren die onze mensheid bedreigen –

"De annalen van de Inwijdingswetenschap vermelden dat de menselijke soort zoals we die kennen, niet de enige is die verschenen is op aarde. Andere mensheden zijn haar voorgegaan, en sommige onder hen hadden een veel hoger ontwikkelde cultuur dan de onze. Als ze verdwenen zijn, is het omdat ze de vrije loop hebben gelaten aan de impulsen van hun lagere natuur. En de lagere natuur heeft geen ander doel dan te domineren en zowel andere wezens als de natuur tot slaaf te maken.

Een heel slecht voorteken voor de toekomst van de huidige mensheid is dat we meer en meer vertoon zien van deze tendenzen tot overheersing. En des te meer naarmate de wetenschappelijke en technologische vooruitgang niet ophouden met nieuwe middelen te verstrekken. Als de mensen niet beslissen om te leren die impulsen van hun lagere natuur in dienst te stellen van hun hogere natuur, van de krachten van de ziel en de geest, zullen ze zichzelf vernietigen. De Kosmische Intelligentie, die in de eeuwigheid leeft, maalt niet om een mensheid meer of minder, ze zal hen laten begaan. Zoveel andere mensheden zijn verdwenen en als de huidige op haar beurt verdwijnt door haar eigen schuld, zal dit haar niet erg storen: met de enkele individuen die overblijven, zal ze er een nieuwe voorbereiden.
"