De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 25 februari 2017

Dagtekst van Zaterdag 25 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 25 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De liefde - haar bron is in ons

"Bemind worden: dat is wat de meeste mensen verstaan onder het geluk. Natuurlijk gaan ze wel akkoord om zelf ook een beetje lief te hebben, maar ze denken dat het belangrijkste toch is om zelf bemind te worden. Het bewijs: waarom lijden ze zo vreselijk wanneer ze ontdekken dat diegene die ze beminnen hun liefde niet beantwoordt? Of niet in die mate als ze zouden wensen? Om gelukkig te zijn, wachten ze op liefde die van buitenaf naar hen toe komt. Als ze niet komt, of als ze hun ontnomen wordt, voelen ze zich beroofd. Ze geloven niet in hun eigen vermogen, hun eigen kracht om lief te hebben, ze hebben liefde nodig die hun door iemand buiten henzelf gegeven wordt.

Om vrede en vreugde te vinden, moeten we in feite niet wachten op de liefde van de anderen, maar uitsluitend op onze eigen liefde rekenen. Want de bron van de liefde ligt in onszelf en deze is onuitputtelijk."