Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 25 februari 2017

Dagtekst van Zaterdag 25 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 25 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De liefde - haar bron is in ons

"Bemind worden: dat is wat de meeste mensen verstaan onder het geluk. Natuurlijk gaan ze wel akkoord om zelf ook een beetje lief te hebben, maar ze denken dat het belangrijkste toch is om zelf bemind te worden. Het bewijs: waarom lijden ze zo vreselijk wanneer ze ontdekken dat diegene die ze beminnen hun liefde niet beantwoordt? Of niet in die mate als ze zouden wensen? Om gelukkig te zijn, wachten ze op liefde die van buitenaf naar hen toe komt. Als ze niet komt, of als ze hun ontnomen wordt, voelen ze zich beroofd. Ze geloven niet in hun eigen vermogen, hun eigen kracht om lief te hebben, ze hebben liefde nodig die hun door iemand buiten henzelf gegeven wordt.

Om vrede en vreugde te vinden, moeten we in feite niet wachten op de liefde van de anderen, maar uitsluitend op onze eigen liefde rekenen. Want de bron van de liefde ligt in onszelf en deze is onuitputtelijk."