De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 8 februari 2017

Dagtekst van Woensdag 8 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 8 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Wierook branden: symbolische betekenis –

"Vele joods-christelijke godsdiensten hebben mettertijd dierenoffers afgeschaft. Ze offeren nu geen runderen en schapen meer op het altaar. Niettemin is dit idee van het offer door het vuur nog steeds aanwezig in alle religies, aangezien er naast kaarsen ook wierook wordt gebrand voor het altaar. Wierook is een materie die men aan het vuur offert om verteerd te worden en die al brandend een geur verspreidt die de atmosfeer vult. Het branden van wierook heeft echter slechts betekenis wanneer de gelovige begrijpt dat deze daad de weerspiegeling is van bepaalde psychische processen. Wat hij dient te offeren, zijn z'n zwakheden, fouten en gebreken, die als een zware, duistere materie zijn. Deze materie moet hij transformeren door haar aan het vuur toe te vertrouwen,., opdat de heerlijkste geuren uit z’n ziel zouden opstijgen. Waartoe dient het anders? Aangename wierookgeuren verspreiden voor de neus van de aanwezigen is goed, maar niet voldoende."