De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 26 februari 2017

Dagtekst van Zondag 26 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 26 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

""Als je het geloof had van een mosterdzaadje"" – commentaar

"Toen Jezus op een dag zijn leerlingen verweet ongelovig te zijn, sprak hij tot hen: 'Hadden jullie het geloof van een mosterdzaadje, dan zouden jullie tegen die berg zeggen: Ga hier vandaan, en hij zou zich verplaatsen'. Wie dit vers leest, wordt vooral getroffen door de wanverhouding tussen de grootte van de berg en die van het zaadje en als je het daarbij houdt, kun je dit ook niet juist interpreteren. Om dit juist te interpreteren, moet men eerst nadenken over de aard en de eigenschappen van het zaadje.

Het feit dat de mens, van wie het geloof slechts zo groot is als een mosterdzaadje, bergen kan verzetten, komt omdat het geloof is als een zaadje dat in zijn hart en in zijn ziel is gezaaid. Het groeit, het ontwikkelt zich en wanneer het een boom wordt, komen alle vogels uit de hemel, dat wil zeggen alle lichtende entiteiten van de onzichtbare wereld, in zijn takken en bladeren wonen. En deze entiteiten komen niet met lege handen, ze brengen allemaal geschenken uit de Hemel mee: wijsheid, liefde, zuiverheid, vrede en kracht... Dankzij deze geschenken verwerft de mens langzaamaan de kracht om bergen te verzetten..."