Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 26 februari 2017

Dagtekst van Zondag 26 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 26 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

""Als je het geloof had van een mosterdzaadje"" – commentaar

"Toen Jezus op een dag zijn leerlingen verweet ongelovig te zijn, sprak hij tot hen: 'Hadden jullie het geloof van een mosterdzaadje, dan zouden jullie tegen die berg zeggen: Ga hier vandaan, en hij zou zich verplaatsen'. Wie dit vers leest, wordt vooral getroffen door de wanverhouding tussen de grootte van de berg en die van het zaadje en als je het daarbij houdt, kun je dit ook niet juist interpreteren. Om dit juist te interpreteren, moet men eerst nadenken over de aard en de eigenschappen van het zaadje.

Het feit dat de mens, van wie het geloof slechts zo groot is als een mosterdzaadje, bergen kan verzetten, komt omdat het geloof is als een zaadje dat in zijn hart en in zijn ziel is gezaaid. Het groeit, het ontwikkelt zich en wanneer het een boom wordt, komen alle vogels uit de hemel, dat wil zeggen alle lichtende entiteiten van de onzichtbare wereld, in zijn takken en bladeren wonen. En deze entiteiten komen niet met lege handen, ze brengen allemaal geschenken uit de Hemel mee: wijsheid, liefde, zuiverheid, vrede en kracht... Dankzij deze geschenken verwerft de mens langzaamaan de kracht om bergen te verzetten..."