De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 27 februari 2017

Dagtekst van Maandag 27 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 27 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De relaties die we moeten proberen te hebben met de mensen en de natuur -

"Alles hangt af van de manier waarop je naar de mensen en de dingen kijkt. Als je bewustzijn verlicht is, kan elk van je gedachten het vertrekpunt vormen voor prachtige realisaties. Anders werp je de rijkdommen, die de natuur en de mensen je bieden, weg en begrijp je niets, win je niets en voel je je arm en ongelukkig.

Kijk eens hoe de mensen naast elkaar leven. Zij komen elkaar tegen en gaan elkaar voorbij met even weinig bewustzijn als waren ze houtblokken of stukken rots! Kijk ook hoe ze elkaar verdringen! Om dan met hen te spreken over de relaties die zij met de natuur moeten hebben, is echt teveel gevraagd. Ze denken en zeggen dat ze de enige echt levende, intelligente wezens zijn in het universum en wat doen ze om het bewijs te leveren van dit leven, van dat verstand? Zonder scrupules buiten ze de natuur uit, en ze beseffen niet dat ze door de natuur te verwoesten, ook iets in zichzelf kapot maken, zich beperken en versomberen. Er is dus een ganse bewustwording in hen nodig opdat hun relatie, niet enkel met de mensen, maar ook met de natuur, eindelijk levendig en rijk zou zijn."