De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 9 februari 2017

Dagtekst van Donderdag 9 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 9 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Spirituele gids - valse voorwendsels om het idee ervan te weigeren


"Veel personen verwerpen systematisch het idee van een spiritueel Meester onder het voorwendsel dat allerlei kwakzalvers en oplichters zich uitgeven voor Ingewijden. Wat een vreemde redenering! Luisteren ze dan ook niet meer naar muziek omdat sommige musici verschrikkelijke kakofonieën componeren? Gaan ze niet meer naar musea omdat sommige schilders zomaar wat kladden? Lezen ze geen boeken meer omdat bepaalde auteurs wat dan ook schrijven? Waar komt dit gebrek aan logica vandaan?

De waarheid is dat naar muziek luisteren, kunstwerken bewonderen of boeken lezen vrij gemakkelijk is, terwijl de weg van het spirituele leven inslaan, een discipline in je leven aanvaarden, iedere dag oefeningen doen, veel tijd en moeite vergt. Zijn al die mensen die het idee van een spiritueel Meester verwerpen, niet gewoon luieriken, die uitvluchten zoeken om het licht van een echte gids te kunnen weigeren en om geen inspanningen te hoeven leveren?"