Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 9 februari 2017

Dagtekst van Donderdag 9 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 9 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Spirituele gids - valse voorwendsels om het idee ervan te weigeren


"Veel personen verwerpen systematisch het idee van een spiritueel Meester onder het voorwendsel dat allerlei kwakzalvers en oplichters zich uitgeven voor Ingewijden. Wat een vreemde redenering! Luisteren ze dan ook niet meer naar muziek omdat sommige musici verschrikkelijke kakofonieën componeren? Gaan ze niet meer naar musea omdat sommige schilders zomaar wat kladden? Lezen ze geen boeken meer omdat bepaalde auteurs wat dan ook schrijven? Waar komt dit gebrek aan logica vandaan?

De waarheid is dat naar muziek luisteren, kunstwerken bewonderen of boeken lezen vrij gemakkelijk is, terwijl de weg van het spirituele leven inslaan, een discipline in je leven aanvaarden, iedere dag oefeningen doen, veel tijd en moeite vergt. Zijn al die mensen die het idee van een spiritueel Meester verwerpen, niet gewoon luieriken, die uitvluchten zoeken om het licht van een echte gids te kunnen weigeren en om geen inspanningen te hoeven leveren?"