Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 21 februari 2017

Dagtekst van Dinsdag 21 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 21 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het wezenlijke is in onszelf te vinden –

"Hoeveel mannen en vrouwen hebben een einde aan hun leven gemaakt, terwijl ze toch – zoals men zegt – ‘alles mee hadden’: jeugd, schoonheid, intelligentie, rijkdom, een gezin en vrienden die van hen hielden. Ze hadden alles, behalve het wezenlijke: levensvreugde. En dat kon geen enkel van de uiterlijke of materiële voordelen die ze hadden, hun geven, zelfs niet de affectie van hun omgeving.

Er moet dus eerst in de mens zelf iets veranderen. Hij moet in zijn innerlijk, in zijn ziel en in zijn geest, op zoek gaan naar wat hij nodig heeft. Alleen zijn ziel en zijn geest kunnen hem de zin van het leven bijbrengen, hem levensvreugde bezorgen, en ongeacht de omstandigheden zal hij niet opgeven. Zelfs in de ergste situaties zal hij zich kunnen verbinden met de hemelse wezens en zich vervuld en vol licht voelen. Als de oorzaak van je geluk in jezelf ligt, kan niets of niemand je daarvan beroven. De dag dat je beslist om het wezenlijke in jezelf te zoeken, zul je op weg zijn naar de vrijheid, de onsterfelijkheid en de eeuwigheid."