De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 21 februari 2017

Dagtekst van Dinsdag 21 Februari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 21 Februari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het wezenlijke is in onszelf te vinden –

"Hoeveel mannen en vrouwen hebben een einde aan hun leven gemaakt, terwijl ze toch – zoals men zegt – ‘alles mee hadden’: jeugd, schoonheid, intelligentie, rijkdom, een gezin en vrienden die van hen hielden. Ze hadden alles, behalve het wezenlijke: levensvreugde. En dat kon geen enkel van de uiterlijke of materiële voordelen die ze hadden, hun geven, zelfs niet de affectie van hun omgeving.

Er moet dus eerst in de mens zelf iets veranderen. Hij moet in zijn innerlijk, in zijn ziel en in zijn geest, op zoek gaan naar wat hij nodig heeft. Alleen zijn ziel en zijn geest kunnen hem de zin van het leven bijbrengen, hem levensvreugde bezorgen, en ongeacht de omstandigheden zal hij niet opgeven. Zelfs in de ergste situaties zal hij zich kunnen verbinden met de hemelse wezens en zich vervuld en vol licht voelen. Als de oorzaak van je geluk in jezelf ligt, kan niets of niemand je daarvan beroven. De dag dat je beslist om het wezenlijke in jezelf te zoeken, zul je op weg zijn naar de vrijheid, de onsterfelijkheid en de eeuwigheid."