Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 3 januari 2017

Dagtekst van Dinsdag 3 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 3 Januari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De kosmische harmonie - een eindeloze opeenvolging van krachten, elementen en wezens

"Zondag (de Zon), maandag (de Maan), dinsdag (Mars), woensdag (Mercurius), donderdag (Jupiter), vrijdag (Venus), zaterdag (Saturnus): de opvolging van de zeven dagen van de week beantwoordt symbolisch aan een muzikale rangschikking van de planeten. En aangezien elke dag beantwoordt aan een planeet, verschijnen ook zij, de ene na de andere, al zingend voor de Schepper. Ze zijn met elkaar verbonden zoals de kralen van een eindeloos gebedssnoer dat zich in de eeuwigheid ontvouwt.

Als bidsnoeren zo belangrijk zijn in bepaalde religies, is het omdat ze de aaneenschakeling van kosmische krachten symboliseren, de oneindige opeenvolging van elementen en wezens. En ook wij mogen nooit vergeten dat we deel uitmaken van een keten, want het is door ons daarvan bewust te blijven dat we behoren tot deze oneindige ontplooiing, dat we in samenklank leven met de kosmische harmonie."