De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 3 januari 2017

Dagtekst van Dinsdag 3 Januari 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 3 Januari 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De kosmische harmonie - een eindeloze opeenvolging van krachten, elementen en wezens

"Zondag (de Zon), maandag (de Maan), dinsdag (Mars), woensdag (Mercurius), donderdag (Jupiter), vrijdag (Venus), zaterdag (Saturnus): de opvolging van de zeven dagen van de week beantwoordt symbolisch aan een muzikale rangschikking van de planeten. En aangezien elke dag beantwoordt aan een planeet, verschijnen ook zij, de ene na de andere, al zingend voor de Schepper. Ze zijn met elkaar verbonden zoals de kralen van een eindeloos gebedssnoer dat zich in de eeuwigheid ontvouwt.

Als bidsnoeren zo belangrijk zijn in bepaalde religies, is het omdat ze de aaneenschakeling van kosmische krachten symboliseren, de oneindige opeenvolging van elementen en wezens. En ook wij mogen nooit vergeten dat we deel uitmaken van een keten, want het is door ons daarvan bewust te blijven dat we behoren tot deze oneindige ontplooiing, dat we in samenklank leven met de kosmische harmonie."