Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 24 december 2016

Dagtekst van Zaterdag 24 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 24 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Kerstmis - feest van het licht

"Waarom wordt Kerstmis, het feest van de geboorte, gevierd aan het begin van de winter? Het antwoord staat in het boek van de Natuur. Alle leven begint met een zaadje, diep verborgen in de donkere aarde of in de schoot van een vrouw. En de winter is het jaargetijde waarin bij de zaadjes onder de grond een langdurig werk van ontkiemen begint, dat in de lente uitmondt in het ontluiken van oneindig veel nieuw leven.

Hetzelfde werk voltrekt zich in de psyche van ieder mens: in die donkere aarde, die zijn lagere natuur is, begint het zaadje van het goddelijk Zelf, de Christus, te ontkiemen.
Juist die gebeurtenis vieren de christenen in de Kerstnacht… Ja, inderdaad, ’s nachts, te middernacht, op het moment van de grootste duisternis vindt er een geboorte plaats. Daarom is Kerstmis, ondanks de kou en de duisternis, ook het feest van het licht."

Omraam Mikhael Aivanhov