De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 24 december 2016

Dagtekst van Zaterdag 24 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 24 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Kerstmis - feest van het licht

"Waarom wordt Kerstmis, het feest van de geboorte, gevierd aan het begin van de winter? Het antwoord staat in het boek van de Natuur. Alle leven begint met een zaadje, diep verborgen in de donkere aarde of in de schoot van een vrouw. En de winter is het jaargetijde waarin bij de zaadjes onder de grond een langdurig werk van ontkiemen begint, dat in de lente uitmondt in het ontluiken van oneindig veel nieuw leven.

Hetzelfde werk voltrekt zich in de psyche van ieder mens: in die donkere aarde, die zijn lagere natuur is, begint het zaadje van het goddelijk Zelf, de Christus, te ontkiemen.
Juist die gebeurtenis vieren de christenen in de Kerstnacht… Ja, inderdaad, ’s nachts, te middernacht, op het moment van de grootste duisternis vindt er een geboorte plaats. Daarom is Kerstmis, ondanks de kou en de duisternis, ook het feest van het licht."

Omraam Mikhael Aivanhov