De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 21 december 2016

Dagtekst van Woensdag 21 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 21 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Vier voornaamste Feesten - hun plaats in het jaar

"Pasen, Sint Jan, Sint Michaël, Kerstmis… De wijze waarop deze vier feesten zijn verspreid over het jaar zet ons aan tot nadenken over het belang van gebeurtenissen die zich in die perioden voordoen in het universum. Elk van deze feesten komt overeen met een belangrijk moment, een seizoen, een aartsengel, een planeet.

Het feest van Pasen is verbonden met de komst van de lente onder leiding van de Aartsengel Raphaël. Deze Aartsengel is verbonden met de planeet Mercurius en heerst over het Zuiden. Sint Jan met zijn vuren markeert het begin van de zomer. Dit is het seizoen van de Aartsengel Uriël, die de Aarde vertegenwoordigt en over het Noorden heerst. Sint Michaël markeert het begin van de herfst, die onder invloed staat van de Aartsengel Michaël. Hij vertegenwoordigt de Zon en heerst over het Oosten. Kerstmis staat aan het begin van de winter en is geplaatst onder de invloed van de Aartsengel Gabriël, die is verbonden met de Maan en de heerschappij heeft over het Westen.

Bepaalde krachten en entiteiten gaan aan het werk gedurende elk van deze vier grote perioden van het jaar. En ook wij kunnen, althans met behulp van ons bewustzijn, deelnemen aan dit werk."