De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 22 december 2016

Dagtekst van Donderdag 22 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 22 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Gebed - ontmoeting van onze ziel met de kosmische Geest en van onze geest met de universele Ziel

"De Inwijdingswetenschap verstaat onder het gebed een ontmoeting van onze ziel met de kosmische Geest en van onze geest met de kosmische Ziel. Juist deze twee ontmoetingen geven kracht aan ons gebed. Wie veronderstelt dat bidden inhoudt, dat je God vraagt je alles te geven waar je behoefte aan hebt, voor je materiële comfort of voor je gemoedsrust, zal zeker niet worden verhoord, maar zal vooral nooit de ware dimensies vinden van zijn diepste wezen.

De betekenis van het gebed is de ontmoeting teweeg te brengen van een spiritueel principe in ons met een entiteit van dezelfde aard in het universum, die elkaar aanvullen. De menselijke ziel (vrouwelijk) zoekt de goddelijke Geest (mannelijk) en de menselijke geest (mannelijk) zoekt de kosmische Ziel (vrouwelijk). Onze ziel wordt bevrucht door de kosmische Geest en onze geest bevrucht de universele Ziel. Het is een vereniging, die van ons scheppers maakt in de wereld van het licht en juist dit houdt het echte bidden in."