Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 22 december 2016

Dagtekst van Donderdag 22 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 22 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Gebed - ontmoeting van onze ziel met de kosmische Geest en van onze geest met de universele Ziel

"De Inwijdingswetenschap verstaat onder het gebed een ontmoeting van onze ziel met de kosmische Geest en van onze geest met de kosmische Ziel. Juist deze twee ontmoetingen geven kracht aan ons gebed. Wie veronderstelt dat bidden inhoudt, dat je God vraagt je alles te geven waar je behoefte aan hebt, voor je materiële comfort of voor je gemoedsrust, zal zeker niet worden verhoord, maar zal vooral nooit de ware dimensies vinden van zijn diepste wezen.

De betekenis van het gebed is de ontmoeting teweeg te brengen van een spiritueel principe in ons met een entiteit van dezelfde aard in het universum, die elkaar aanvullen. De menselijke ziel (vrouwelijk) zoekt de goddelijke Geest (mannelijk) en de menselijke geest (mannelijk) zoekt de kosmische Ziel (vrouwelijk). Onze ziel wordt bevrucht door de kosmische Geest en onze geest bevrucht de universele Ziel. Het is een vereniging, die van ons scheppers maakt in de wereld van het licht en juist dit houdt het echte bidden in."