Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 27 december 2016

Dagtekst van Dinsdag 27 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 27 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Regendruppels - een beeld van de menselijke bestemming


"Mensenzielen incarneren op aarde, vervolgens gaan ze weer en hun bestemming kun je vergelijken met regendruppels. Elke druppel valt precies op de voor hem bestemde plaats vanwege de decreten van de kosmische Intelligentie, zodat hij zijn taak kan vervullen. Op een of andere manier moet elke druppel zich opofferen om iets of iemands dorst te lessen, te verfrissen als het heet is, iemand te wassen als hij zich bij het werk vuil heeft gemaakt, het ingezaaide veld te besproeien…

Talrijk zijn de offers die van het water kunnen worden gevraagd: bij het bakken van het brood, bij het koken of bij het verdunnen van giftige stoffen waardoor die onschadelijk worden, enz. In alle gevallen komt het niet in opstand, maar het aanvaardt, zelfs als men het vervuilt, verspilt of er misbruik van maakt. Wanneer het water zijn opdracht heeft vervuld, zal het terug kunnen keren naar de hemel om weer transparant te worden. Met het menselijk wezen gaat het precies zo. "