De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 19 november 2016

Je Hoeft Niet Perfect Te Zijn / 18 november 2016 / door Wes Annac

Je Hoeft Niet Perfect Te Zijn
18 november 2016 / door Wes Annac

Als je wilt leven in een wereld waar mensen met elkaar omgaan met vriendelijkheid en fatsoen, dan is de eerste stap om je bewust te worden van jouw invloed op anderen.

Je hebt waarschijnlijk wel het oude cliché gehoord dat wij de verandering moeten zijn die we willen zien in de wereld, maar nu meer dan ooit, is het belangrijk om het op zijn minst te proberen.

Het probleem hiermee is dat niemand perfect is. Het leven leven dat we voor ogen hebben - een dat vrij is van oordeel, haat en egoïsme - is niet eenvoudig.

Op een of ander moment, zijn we allemaal haatdragend geweest. We zijn allemaal egoïstisch geweest, en we hebben allemaal mensen geoordeeld. Deze gewoonten zullen niet in een nacht verdwijnen, omdat ze diep ingeworteld zitten in onze collectieve psyche.


Om te suggereren dat we ze achter laten zonder een tweede gedachte is verwant aan suggereren dat wij een super kracht ontwikkelen, trek een cape aan en ga rond voor het redden van mensen. We zijn daar gewoon nog niet toe in staat.

Dit betekent niet dat we dat nooit zullen worden; het betekent dat we naar onszelf moeten kijken voordat we besluiten wat er moet veranderen in de wereld.

Er is geen noodzaak om te de lat zo hoog te leggen

Ik pleit voor sociale verandering. Concreet pleit ik voor liefde en compassie voor een samenleving die hen lijkt te hebben verlaten. Maar ik moet toegeven dat ik niet perfect ben. Ik kan net zo boos, wreed, egoïstisch, wellustig of jaloers als de volgende persoon.

Deze kwaliteiten kunnen destructief zijn, en toch, ze leven in ons allen. Ze gaan nergens heen tot we hun bron  vinden en genezen, en dat kost tijd.

Er zullen moeilijkheden en tegenslagen zijn onderweg, wat ervoor kan zorgen dat je wilt opgeven jezelf te verbeteren als je vergeet dat tegenslag onvermijdelijk is.

Je hoeft niet het meest perfecte goede voorbeeld te geven, en je zult jezelf overweldigen als je de lat onrealistisch hoog legt. Waar het om gaat is dat je het probeert, goed te maken als je je vergist, en verder gaat wat er ook gebeurt.

Sommige mensen, of het nou is in jouw familie, gemeenschap of op je werk, zouden kunnen verwachten van jou te voldoen aan de norm van perfectie. Dat is niet de reden waarom we hier zijn.

We zijn hier om te leren om de reis te omarmen die leidt tot wat wij 'perfectie' noemen, wat ik verlichting of eenheid met God noemen.

Het is een ruwe, maar een reis die de moeite waard is.

De Verleiding om de Shadow Zelf te voeden

Wat is er met onze gebreken die ons af kunnen laten glijden van het pad dat we van plan zijn om te lopen?

In mijn ervaring, is het de verleiding te bezwijken voor hen of hen ons te laten controleren. Je zou een gewone dag om kunnen draaien in de ergste die je de hele maand hebt gehad, door toe te geven aan de verleiding toe te geven aan jouw schaduwkant in welke vorm het zich aandient.

Je kunt je dag verpesten door het krijgen van overdreven boosheid.

Je zou angst of depressie je tegen kunnen laten houden van het proberen van een nieuwe ervaring.

Je zou lui kunnen worden, falen in het bereiken wat je van plan was en uiteindelijk erachter eindigen. Er zijn talloze manieren waarop het schaduw zelf ons van ons pad kan afhalen en door toe te geven aan de verleiding om het te laten gebeuren is vaak de oorzaak van het succes.

Hoewel we van nature onvolmaakt zijn, kunnen we werken met de schaduw zelf om het te genezen in plaats van toe te geven aan de verleiding om minder te zijn dan we kunnen zijn.

Ondanks onze inspanningen, kunnen we er toch op een bepaald punt aan toegeven.

Dan kunnen we het gevoel hebben dat we geen controle hebben over onze gedachten of gedrag. We hebben wel controle, maar soms, zal de verleiding zo sterk zijn dat we denken dat we niet kunnen helpen dat we ons boos, hebzuchtig, wellustig of wreed voelen.

Wanneer verleiding overweldigend wordt, wordt rationaliteit vaak vervangen door een impulsieve reactie. In sommige gevallen, overtuigen we onszelf dat toegeven onze enige optie is.

De gedachte is de sleutel

Bedenk dat onze problemen allemaal voortkomen uit onze gedachten en stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoe zie je jezelf en de wereld?
  • Welke gedachten laat je in je geest en houd je je aan vast?
  • Ben je bereid of twijfel je om vast te houden aan gedachten die je naar beneden trekken op een negatief pad?
Het is één ding om een negatieve gedachten te hebben; we kunnen het niet helpen het grootste deel van de tijd, maar we kunnen het loslaten, zodra het arriveert.

Als we er aan vasthouden, het begint meteen de manier te beïnvloeden waarop we handelen. Ons gedrag weerspiegelt altijd de gedachten en gevoelens die we vasthouden.

Voordat we het weten zal woede, hebzucht, jaloezie, etc. ons ertoe leiden om spijtige dingen te doen die ons lijken te distantiëren van de ziel.

We kunnen dit corrigeren door het loslaten van de gedachten die dit gedrag veroorzaakt zodra ze binnenkomen, en als loslaten moeilijk is, wil je jezelf misschien afvragen waarom.

Onderzoek Jouw Onvolkomenheden

Aangezien het mens zijn ons gevoelig maakt voor gebrek aan onvolmaaktheid, maken we allemaal fouten waarvan we hopelijk leren.

Soms zullen we falen om te voldoen aan onze verwachtingen of die van de mensen om ons heen.

Dit is geen reden om te stoppen met proberen, want we zijn hier om te overwinnen en het is een geleidelijk proces. Laten we in plaats van onszelf uitschelden, streven naar verbetering en wees begripvol als we een fout maken.

Je zult vinden of bereiken wat je zoekt wanneer je klaar bent en geen moment eerder.

Het helpt om te beseffen dat bijna niemand er nog is, en als ze dat al waren, zouden ze begrijpen hoe moeilijk het is om daar te komen in plaats van degenen te kleineren die het nog niet "hebben".

Sommigen zullen "het eerder hebben" dan anderen, en sommigen zullen levens nodig hebben.

Er is niets mis mee, en zo moeilijk als het kan zijn voor degenen die streven naar perfectie, moeten we accepteren en wennen aan het feit dat we allemaal een schaduwkant hebben. Dan kunnen we stoppen met anderen te beschuldigen in plaats van onszelf, terwijl we weigeren om naar ons zelf te kijken.

Transformatie kan plaatsvinden op het diepste niveau van je wezen als je eerlijk naar jezelf kijkt, dus aarzel niet om de negatieve aspecten van je persoonlijkheid te verkennen.

Net als de positieve, maken ze dat je bent wie je bent. Als je hen eenmaal hebt genezen, zul je nooit hun vitale rol in jouw evolutie vergeten.

By Wes Annac, Culture of Awareness, November 17, 2016 –


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl