De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 28 november 2016

De Raad: Dank betuigen / November 23, 2016 / Ron Head

De Raad:
Dank betuigen
November 23, 2016 / Ron Head

Morgen wordt er in het land waarin dit kanaal gevestigd is een feestdag gevierd, genaamd “Thanksgiving” dankzegging). Op deze dag is het een jaarlijkse gewoonte om samen te komen voor een feestmaal, samen met vrienden en familie, en misschien wel even een moment stil te staan om na te denken over je zegeningen en daar dankbaar voor te zijn – mijn auto, mijn huis, mijn gezondheid, mijn familie, enz. Sta ons toe dat we je een aantal andere dingen meegeven waarover je eens zou kunnen nadenken, alvorens je dit doet.

Meestal uit je je dankbaarheid voor wat je de goddelijke Bron in je leven acht. En dat is natuurlijk zeer mooi. Maar we zouden iets willen suggereren dat nog een stapje verder gaat.

Hoogstwaarschijnlijk heb je gedurende het voorbije jaar kunnen genieten van de diensten van de volgende mensen. De meest voor de hand liggende zijn gezondheidswerkers, brandweerlui, enz. Maar het is ook zeer waarschijnlijk dat iemand eten voor je heeft klaargemaakt zodat jij dat niet hoefde te doen. Iemand anders heeft dat eten voor jou opgediend. Iemand heeft de tafel afgeruimd na deze maaltijden, zodat jij dat niet hoefde te doen. Iemand heeft jouw vuil opgehaald, zodat jij dat niet hoefde te doen. Iemand heeft de straten schoongemaakt, sneeuw geruimd, putten geleegd, zodat jij dat niet hoefde te doen. Iemand heeft een voertuig voor jou bestuurd, een taxi, een bus, een vliegtuig, een schip om aan je noden te voldoen. Iemand heeft je hotelkamer schoongemaakt, zodat jij dat niet hoefde te doen. En ga zo maar door, de lijst is ellenlang.

Dus, sta deze Thanksgiving eens even stil bij al deze mensen. Uit je dankbaarheid voor hen. Zend hen liefde en waardering. Twijfel er nooit een seconde aan dat je elk van hen op een of andere manier naar een hoger niveau tilt wanneer je dit doet.

Laat ons hier nog iets anders meegeven. Als iedereen dit zou doen, zou jij zelf de ontvanger worden van deze dankbaarheid en liefde. Als je eens je dagelijkse activiteiten doorloopt, is het dan ook niet zo dat je veel dingen voor anderen doet? Is het niet zo dat je die dingen vaak doet wanneer je je niet op je best voelt? Jullie zijn allemaal afhankelijk van de andere. Dat is wat jullie maatschappij mogelijk maakt.

Dus, wanneer je je dankbaarheid uit voor wat je hebt, vergeet dan niet diegenen die het voor jou gemaakt hebben of die het naar je toe hebben gebracht. En besef ook dat je er zelf ook een aandeel in hebt. Daarvoor zijn we jou dankbaar. We zien wat je gedaan hebt, zelfs als je het wegwuift of het al vergeten bent.

Dus, we wensen je een wondermooie dag van dankbaarheid, en geniet van je familie en je vrienden. En als je aan ons denkt, weet dan dat we bij je zijn.

De Raad

Bron: http://ronahead.com/2016/11/23/giving-thanks-council/

Vertaling: Annelies H.