Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 27 november 2016

Dagtekst van Zondag 27 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 27 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Gebreken - in plaats van zich te wapenen voor de strijd, span je in om de toekomst te scheppen

"Het volstaat niet om je gebreken te willen herstellen, je moet weten hoe je het aanpakt. Als je koppig vasthoudt om tegen slechte neigingen te vechten en het lukt je niet je van hen te ontdoen, zul je lijden en uiteindelijk ontmoedigd worden. Dus, in plaats van stil te staan bij je zwakheden, bij de leemten die slechte gewoonten in het verleden hebben achtergelaten, is het beter stil te staan bij wat je aan positiefs hebt gedaan voor de toekomst en te zeggen: “Vanaf nu ga ik alles herstellen, opnieuw opbouwen.”

Gebruik iedere dag alle middelen die God je heeft verschaft: de gedachte, het gevoel, de verbeeldingskracht… en projecteer in jezelf de mooiste beelden, vergezeld van een onwrikbaar geloof, een absolute overtuiging. Je kunt jezelf zien in de muziek, in het licht, in de zon, in volmaakte vormen, met kwaliteiten, deugden, goedheid, edelmoedigheid, de mogelijkheid anderen te onderhouden, te helpen, te verlichten.

Hoeveel keer heb ik het jullie al gezegd: alles wordt geregistreerd. En wen je eraan te registreren wat het beste is. Als je dit werk aanvangt, zul je niet alleen voelen dat je gebreken zich beetje bij beetje laten neutraliseren, maar ze zullen voor jou een onuitputtelijke bron van inspiratie worden."