De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 12 november 2016

Dagtekst van Vrijdag 12 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 12 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

een Schaal water kan ons in relatie brengen met alle wateren in de natuur –
 
"Vul een schaal of een glas met water… Zelfs in die kleine hoeveelheid vertegenwoordigt dit water alle wateren van de aarde. Symbolisch, magisch gezien is één enkele druppel water genoeg om je met alle rivieren, meren en oceanen te verbinden. Concentreer je op het water in deze volle schaal, begroet het, zodat het nog levendiger en vibrerender wordt, zeg hoezeer je het bewondert, hoe mooi je het vindt en vraag het of het jou zijn zuiverheid en transparantie schenkt. Vervolgens, nadat je je goed je handen hebt gewassen, kun je dit water aanraken, je vingers erin dompelen met de gedachte dat je in contact treedt met zijn etherisch lichaam, dat je zijn trillingen opneemt en jou doordringen. Wanneer je deze oefening doet met een heilig gevoel, zul je voelen hoe je lichaam in harmonie vibreert met heel de natuur, zul je jezelf verlicht en gezuiverd voelen en zelfs je hersenen zullen beter functioneren. 

En aangezien het water een van de vier elementen is dat het meest intiem met ons organisme verenigd is, kun je het ook drinken en je daarbij voorstellen dat het verbindingen tot stand brengt met de levende krachten van het universum. Maar drink langzaam, in het bewustzijn dat je dit kosmische fluïdum ontvangt dat alle schepselen laaft en voedt."