De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 14 november 2016

Dagtekst van Maandag 14 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 14 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Licht, onze meest doeltreffende hulp –


"Je bent bereid op alles een beroep te doen om hulp en een remedie voor jouw innerlijk onbehagen, maar je neemt nooit je toevlucht tot het licht, dat heel het universum doordringt en waarin je bent ondergedompeld. Waarom?... Wanneer je je vermoeid, ontmoedigd en ontgoocheld voelt, denk er dan aan het licht om hulp te vragen. Concentreer je op het licht en stel je voor dat je het in jezelf laat circuleren: het zal niet alleen je psychische organisme zuiveren, maar in bepaalde mate ook je fysieke organisme en je zult je kalm en opgewekt voelen, in staat om je activiteiten weer op te nemen, want je zult weer zin krijgen in de dingen. 

Een van de meest doeltreffende methodes om dit licht op te vangen, is God te danken en Zijn Naam te zegenen. Maak er daarom een gewoonte van om meerdere keren per dag stil te houden en te herhalen: 'Dank u, dank u Heer, dank u voor het leven, dank u voor het licht. Gezegend zij uw Naam in eeuwigheid.' "