De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 24 november 2016

Dagtekst van Donderdag 24 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 24 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Agressiviteit en seksualiteit - de beheersing ervan versterkt ons

"Wie zijn woede niet weet te beheersen, ontkent dat dit juist een kracht is die van heel ver komt en die zich bij ons aandient. Hij gelooft zelfs dat, op dat moment, deze machtige stroom hem iets van zijn macht overdraagt. Maar dat is een illusie, want wat machtig is, is de stroom, maar niet datgene wat door hem heen gaat. Daarom voelt de arme stakker zich zo zwak en beverig als die woedeaanval over is; alles trilt aan hem.

De leerling van een Inwijdingsschool heeft begrepen dat het beheersen van de energiestromen die in hem opwellen, hem de ware macht verschaffen als hij probeert deze te transformeren. Het is hetzelfde met de seksuele kracht: je versterkt je aanzienlijk als je haar de baas bent. Vandaar dat de Ingewijden, die hebben geleerd het instinct van de agressiviteit zowel als dat van de seksualiteit te beheersen, over zo’n energie beschikken om te denken, te spreken, teneinde de mensen te verlichten en te helpen."