Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 22 november 2016

Dagtekst van Dinsdag 22 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 22 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Beledigingen - methode om er niet door te worden aangedaan

"In het leven doen zich talrijke gelegenheden voor waarbij je je geminacht, slecht behandeld of afgewezen kunt voelen. Dat is natuurlijk pijnlijk, maar waarom zou je het daarbij laten en er urenlang neerslachtig van worden? Hou op met die bedroefdheid en begin eens een beetje na te denken. 

Zeg: ‘Sommigen hebben me ervan langs gegeven, maar veel anderen houden van me, ik heb een gezin, vrienden…’ En zelfs indien je geen familie of vrienden hebt, zeg dan nog tegen jezelf dat God van je houdt, dat de engelen van je houden. Op die manier, door te denken aan de hemelse entiteiten en aan God, die zoveel mooie, goede dingen heeft geschapen, waarvan je elk ogenblik van je leven profiteert, zul je uiteindelijk het kwaad vergeten dat je is aangedaan, tot je het op een dag zelfs niet meer zult voelen.

Beschouw elk kwetsend woord of gedrag van anderen tegenover jou als een gelegenheid om jezelf te oefenen. Je kunt hen niet beletten onaangename dingen te zeggen of te doen, maar je kunt iets doen zodat het je niet bereikt."