De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 22 november 2016

Dagtekst van Dinsdag 22 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 22 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Beledigingen - methode om er niet door te worden aangedaan

"In het leven doen zich talrijke gelegenheden voor waarbij je je geminacht, slecht behandeld of afgewezen kunt voelen. Dat is natuurlijk pijnlijk, maar waarom zou je het daarbij laten en er urenlang neerslachtig van worden? Hou op met die bedroefdheid en begin eens een beetje na te denken. 

Zeg: ‘Sommigen hebben me ervan langs gegeven, maar veel anderen houden van me, ik heb een gezin, vrienden…’ En zelfs indien je geen familie of vrienden hebt, zeg dan nog tegen jezelf dat God van je houdt, dat de engelen van je houden. Op die manier, door te denken aan de hemelse entiteiten en aan God, die zoveel mooie, goede dingen heeft geschapen, waarvan je elk ogenblik van je leven profiteert, zul je uiteindelijk het kwaad vergeten dat je is aangedaan, tot je het op een dag zelfs niet meer zult voelen.

Beschouw elk kwetsend woord of gedrag van anderen tegenover jou als een gelegenheid om jezelf te oefenen. Je kunt hen niet beletten onaangename dingen te zeggen of te doen, maar je kunt iets doen zodat het je niet bereikt."