Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

maandag 3 oktober 2016

Dagtekst van Maandag 3 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 3 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Water, moeder van het leven –

"Water is de vloeistof van de aarde; het is voor de stenen, de planten, de dieren, de mensen een van de onmisbare voorwaarden van het leven. Zodra wetenschappers bevestiging vinden voor het feit dat er op een andere planeet geen leven is, voeren zij als voornaamste reden de afwezigheid van water aan.

Waarderen de mensen het water wel echt? Jazeker, instinctief, onbewust. En vooral als er gebrek aan is! Maar het water dient juist in hun bewustzijn een gewaardeerde plaats te krijgen, opdat het een machtig element wordt in hun psychische leven. Hoeveel oefeningen, methoden, die ik jullie geef, hebben als doel het water innerlijk te ontdekken, door aan te tonen hoe, dankzij het fysieke water, je je kunt verbinden met het werkelijke water. En dit laatste kun je in jezelf zoeken, daar kun je vitale waterbronnen ontdekken die ontspringen in de diepten van je wezen. Het zit diep, het is moeilijk, zeker, maar hou vol, want het water is de moeder van het leven. Mediteer langdurig op dit idee, kijk daarbij naar het water, raak het aan, zeg ertegen: “O Jij, die alle schepselen voedt, openbaar mij de geheimen van het eeuwige leven.”"