De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 3 oktober 2016

Dagtekst van Maandag 3 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 3 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Water, moeder van het leven –

"Water is de vloeistof van de aarde; het is voor de stenen, de planten, de dieren, de mensen een van de onmisbare voorwaarden van het leven. Zodra wetenschappers bevestiging vinden voor het feit dat er op een andere planeet geen leven is, voeren zij als voornaamste reden de afwezigheid van water aan.

Waarderen de mensen het water wel echt? Jazeker, instinctief, onbewust. En vooral als er gebrek aan is! Maar het water dient juist in hun bewustzijn een gewaardeerde plaats te krijgen, opdat het een machtig element wordt in hun psychische leven. Hoeveel oefeningen, methoden, die ik jullie geef, hebben als doel het water innerlijk te ontdekken, door aan te tonen hoe, dankzij het fysieke water, je je kunt verbinden met het werkelijke water. En dit laatste kun je in jezelf zoeken, daar kun je vitale waterbronnen ontdekken die ontspringen in de diepten van je wezen. Het zit diep, het is moeilijk, zeker, maar hou vol, want het water is de moeder van het leven. Mediteer langdurig op dit idee, kijk daarbij naar het water, raak het aan, zeg ertegen: “O Jij, die alle schepselen voedt, openbaar mij de geheimen van het eeuwige leven.”"