De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 11 september 2016

Heavenletter 5770 Hoor Mij / 11 September 2016

Hoor Mij
Brief uit de Hemel
11 September 2016

 

God zei:

Wat is boos worden? Het is een afwijzend deel van jou dat vuur vat. Boosheid draagt de vlammen binnen jouw eigen zelf die er voor jou zijn om ze eruit te zetten. Niemand  brengt jou er toe om boos te zijn.

Zeg dit drie keer: Niemand brengt jou er toe om boos te zijn. Niemand brengt jou er toe om boos te zijn. Niemand brengt jou er toe om boos te zijn.

Boos worden is werk van binnen uit. Het hele verhaal van jouw leven is een werk van binnen uit. Beschuldig niemand. Om jezelf verantwoordelijk te houden betekent niet jezelf beschuldigen. Het betekent je weg vinden uit de moeilijkheden waar je jezelf in hebt geplaatst. Verminder de vlam.

Je bent verbonden met jouw zelfbeeld van gerechtigheid. Je hoeft niet boos te zijn.

Hoe ga je voorbij aan boosheid? Hoe overtref je het? Je wilt het niet inslikken, want je zou kunnen stikken. Je wilt niet net doen alsof je boosheid weg is, toch wil je absoluut de boosheid niet houden.

Je wilt zelfs niet werkelijk jouw boosheid beheren. Je wilt niet dat het uit je barst, noch wil je dat het binnenin je smeult. Hoe meer je inhamert op je boosheid, des te sterker wordt je boosheid. Het lijkt erop dat boosheid geen grenzen kent.

Ik ken geen snelle oplossing voor boosheid. Je kunt niet naar een plastisch chirurg gaan en boosheid laten verwijderen. Je kunt niet net doen alsof het weg is. Je kunt het niet fijn hakken en weggooien. Maar tegelijkertijd voelt het dringend om het weg te doen. Boosheid is je aan het opeten, om maar niets te zeggen over wat het kan doen met de ontvanger van jouw boosheid.

Je wilt je angst niet maskeren. Je wilt ook niet laf zijn, ook niet wil je jouw boosheid aansteken alsof het een sigaret is. Het is niet goed om je boosheid naar buiten te brengen naar anderen. Het is niet goed om het te voorschijn te halen voor jezelf en boosheid te sturen naar je interne organen.

Wat kan een lichaam doen? Wanneer je in de grepen van boosheid bent, dan is jouw boosheid overweldigend. Je bent niet in staat geweest om je boosheid te beperken, noch ben je in staat geweest om het te ontsnappen.

Je hebt andere mensen een diepe ademhaling zien nemen en hun boosheid onderwerpen voor het welzijn van alle, maar jouw boosheid flakkert en je bent niet blij en degene die de dupe zijn van jouw boosheid zijn niet blij.

Iets moet worden gedaan om je boosheid te eindigen, getoond of niet, en je weet gewoon niet wat. Ook de oorzaak van je boosheid, ongeacht de aanwijsbare oorzaak, is je gevoel van hulpeloosheid. Ik refereer niet naar je hulpeloosheid om boosheid te voorkomen, maar de hulpeloosheid die jou gegijzeld lijkt te houden in het leven. Als je je niet zo hulpeloos zou voelen, zou je niet boos hoeven te zijn. Je zou je boosheid niet op hoeven te slaan, noch zou je het hoeven te ventileren. Er zou geen reden voor zijn.

Een gevoel van machteloosheid houd je in zijn ban. Je mist de kracht om voor jezelf te zorgen. Zo ontstaat schuld. Schuld is geen eerlijk spel. Het is niet eerlijk voor iedereen.

Wanneer je je voelt als slachtoffer van het leven, geef je de schuld aan wat ophanden is en je werpt jezelf in een kuil waar moeilijk uit te klimmen is. Je treft jezelf aan in een doodlopende straat.

Boosheid houd je in zijn handen. Boosheid is nauwelijks een lapmiddel. In plaats van te proberen om boosheid te regelen, is het voor jou nodig om jezelf te ontslachtofferen. Boosheid, ongeacht de directe oorzaak, projecteert jouw gevoel van machteloosheid. We moeten een manier vinden om je gevoel van eigenwaarde terug te winnen.

Dit betekent niet dat je externe controle moet uitoefenen over alles in je leven, echter te weten dat je de kracht hebt om hoger te gaan in het leven.

Lieverd, het maakt niet uit hoe het er voor jou uit ziet, je kan machteloosheid laten gaan. Wanneer je dat doet, zal boosheid je niet meer in zijn ban houden.

Vind zelfs die smalle gebieden in het leven waar jij jouw keuzes maakt. Boosheid is wedervergelding voor het niet maken van keuzes. Wat is een gevoel van machteloosheid dan gemaar van een waargenomen onvermogen om keuzes van je eigen te maken?

Nu is het aan jou om de diepere oorzaak van boosheid weg te werken. Je verwerft inzichten. Stijg hoger in jouw achting. Niet langer is het nodig om boosheid jouw rechten te laten weggeven aan anderen.

Hoor Mij.

Vertaald door: Anja