De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 17 september 2016

Dagtekst van Zaterdag 17 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 17 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De zusterziel - wie haar in zichzelf heeft gevonden, ontmoet haar in alle wezens

"Of hij nu een man of een vrouw is, de mens die werkelijk zijn zusterziel heeft gevonden, dat wil zeggen die in zichzelf zijn complementair principe heeft gevonden, heeft het gevoel dat principe bij alle schepselen te ontmoeten. Hij houdt van alle vrouwen en van alle mannen op aarde, hij houdt spiritueel van hen en hij is gelukkig, want via ieder van hen is het zijn zusterziel die hem vervult. Hij ervaart niet meer dat gemis, dat hem dwingt voortdurend op zoek te gaan om dit te verhelpen. Alle ontmoetingen die hij heeft, dragen ertoe bij dat hij rijker wordt. Vanaf het ogenblik dat hij de volheid in zichzelf heeft verwezenlijkt, ontdekt hij zijn complementair principe in alle schepselen. Dat zijn onverklaarbare en onuitsprekelijke ervaringen. Alleen degene die ze heeft meegemaakt, kan ze begrijpen. Maar eer het zover is, wat een weg heb je af te leggen! Altijd lijden, teleurgesteld worden, altijd op zoek zijn naar een partner en deze niet vinden… Tot op de dag dat je beseft dat je hem vanbinnen in jezelf bezit. En vanaf de dag dat je de zusterziel in jezelf gevonden hebt, vind je haar overal buiten jezelf."