De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 7 september 2016

Dagtekst van Woensdag 7 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 7 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De blik - zijn magische dimensie

"Je bekijkt een gezicht, een voorwerp, een landschap… Ben je je bewust van wat er dan met jou gebeurt? Heb je er al eens aan gedacht hoe weids, diep of betekenisvol deze daad van het kijken is? Kijken lijkt eenvoudig, zonder mysterie, maar bestudeer en ontcijfer het, en je zult ontdekken dat het een daad van de hoogste magie is.

Je laat je blik rusten op een voorwerp… Vanaf dat moment stelt dit voorwerp een gevaar voor dat op de loer ligt, of een geluk dat je wacht. Dit hangt af van de aard van het voorwerp, zijn vorm, zijn uitstraling en ook van je innerlijke toestand, want je hele wezen neigt ertoe de vorm, de afmetingen en de eigenschappen van dit voorwerp aan te nemen. Ja, innerlijk, op psychisch gebied, bewust of onbewust, vereenzelvig je je met wat je waarneemt. Dit is een natuurlijke, biologische wet. En van deze wet, indien goed begrepen en bewust toegepast, hangt je vermogen af om te evolueren, je te vervolmaken. Maak er dus een gewoonte van om je blik te richten op alles wat mooi, harmonieus, lichtend en volmaakt is."