De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 16 september 2016

Dagtekst van Vrijdag 16 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 16 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De pareloester - leert ons hoe onze moeilijkheden te transformeren

"Als je in staat bent de natuur te observeren, zul je ontdekken dat zij ons onophoudelijk methodes aanreikt om onze problemen op te lossen. Bijvoorbeeld: hoe gaat een oester te werk om een parel te maken? Aanvankelijk is er een zandkorreltje in haar schelp gevallen en dit zandkorreltje vormt een probleem, het irriteert haar. Zij vraagt zich af: ‘Hoe kan ik daar vanaf komen? Het hindert me, het prikt, wat moet ik doen?’ Zij begint na te denken, zij concentreert zich... zij mediteert! En op een dag begint zij een speciale stof af te scheiden, waarmee zij het zandkorreltje dat zo vervelend is, omhult. Het wordt glad, gepolijst en fluweelachtig. Wanneer het haar gelukt is, is zij tevreden en zegt tegen zichzelf: ‘Niet alleen stoort die zandkorrel mij niet meer, maar ik heb er ook een prachtige parel van gemaakt!’ Ziedaar de les van de pareloester: zij leert ons hoe wij door de gedachte onze zorgen en tegenslagen met een lichtende en regenboogkleurige materie kunnen omhullen en zodoende buitengewone rijkdommen vergaren. De ware spiritualist is degene die aan zijn moeilijkheden weet te werken om er parels van te maken. "