Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

maandag 19 september 2016

Dagtekst van Maandag 19 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 19 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het Grote Werk - de fasen ervan beantwoorden aan de opeenvolging van de kleuren in de natuur

"Waarom beschrijven de alchemisten het Grote Werk van de transformatie van de materie als een opeenvolging van kleuren? Omdat ze die geobserveerd hebben in het plantenleven. Kijk naar de fruitbomen: op enkele nuances na – want de natuur is rijk aan verschillen – doorlopen ze een reeks kleuren, en altijd in dezelfde volgorde. Tijdens de winter zijn de bomen zwart en naakt. In de lente worden ze wit door de bloesem en groen door de bladeren. Dan komt de zomer: bij het rijpen worden de vruchten geel en rood; en in de herfst kleurt het gebladerte rood en goud. Met rood en goud eindigt het proces, het is het einde van de cyclus zoals in het alchemistische werk.

Naar het beeld van de plantengroei moet de mens innerlijk alle fasen van het alchemistische proces doorlopen. Hij sterft en wordt opnieuw geboren. En hij wordt herboren met nieuwe deugden en vermogens: nieuwe kleuren."