De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 19 september 2016

Dagtekst van Maandag 19 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 19 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het Grote Werk - de fasen ervan beantwoorden aan de opeenvolging van de kleuren in de natuur

"Waarom beschrijven de alchemisten het Grote Werk van de transformatie van de materie als een opeenvolging van kleuren? Omdat ze die geobserveerd hebben in het plantenleven. Kijk naar de fruitbomen: op enkele nuances na – want de natuur is rijk aan verschillen – doorlopen ze een reeks kleuren, en altijd in dezelfde volgorde. Tijdens de winter zijn de bomen zwart en naakt. In de lente worden ze wit door de bloesem en groen door de bladeren. Dan komt de zomer: bij het rijpen worden de vruchten geel en rood; en in de herfst kleurt het gebladerte rood en goud. Met rood en goud eindigt het proces, het is het einde van de cyclus zoals in het alchemistische werk.

Naar het beeld van de plantengroei moet de mens innerlijk alle fasen van het alchemistische proces doorlopen. Hij sterft en wordt opnieuw geboren. En hij wordt herboren met nieuwe deugden en vermogens: nieuwe kleuren."