Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 13 september 2016

Dagtekst van Dinsdag 13 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 13 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Voeding - de spirituele dimensie ervan

"Je eet wat fruit, en als dit voedsel eenmaal verteerd en opgenomen is, draagt het bij tot de werking van heel je organisme. Wat een Intelligentie die in staat is aan elk orgaan van ons lichaam te geven wat het nodig heeft, zodat we kunnen blijven leven!... Hoe zou je er niet voor in bewondering staan? Dankzij dat voedsel kun je blijven zien, horen, ademen, proeven, voelen, praten, zingen, wandelen. En zelfs je haar, je nagels, je tanden, je huid enz. profiteren ervan. Ja, hoe zou je niet vol bewondering staan voor die Intelligentie? Voortaan dien je meer aan haar te denken en je dankbaarheid jegens haar te uiten.

Het belangrijkste van de voeding is niet de materie van het voedsel, maar zijn de energieën die het bevat, de kwintessens die erin besloten ligt, want daarin zit het leven. De materie van het voedsel is alleen maar een drager. Door middel van deze materie is het dus de kwintessens die we moeten proberen op te nemen, om ook onze subtiele lichamen te voeden. Het is een vergissing te denken, dat we enkel eten om ons fysiek lichaam te voeden: we eten ook om ons hart, ons verstand, onze ziel en onze geest te voeden."