De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 6 januari 2012

Kryon: Heling en de Magnetische Velden. Barbara Bessen 6 januari 2012. Geplaatst: 16 oktober 2014

Kryon:
Heling en de Magnetische Velden.
Barbara Bessen
6 januari 2012. Geplaatst: 16 oktober 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Heling en transformatie met Saint Germain.

Bij heling gaat het primair om het stimuleren van de electromagnetische velden. In Atlantis waren er instituten die op die manier werkten. Saint Germain leidde een tempeldeel waar intensief met de violette vlam werd gewerkt, met de energiestroom die in de huidige tijd van transformatie ook weer goede diensten doet. De manier en wijze waarmee in later tijden in Atlantis mensen in balans werden gebracht was veel complexer omdat de verbinding met de Goddelijkheid zwakker was.

Dit had met de ontwikkeling te maken, die machtservaringen, onderdrukking en manipulatie  naar de voorgond trok. Daarbij leidde de verbinding met buitenaardse bezoekers ertoe dat het werken met energieën intellectueel en technisch werd gestuurd. 


maandag 2 januari 2012

Aanbevolen boeken


Aanbevolen boeken voor spirituele groei

Je houding je genezing


Auteur Davy Diekstra

Taal Nederlands

Paperback 92 pagina’s

Prijs € 14,99  Bol.Com

ISBN 109402116575

ISBN139789402116571

Ook verkrijgbaar als: Ebook  € 11,95

Korte samenvatting:

Alle problemen zijn illusies van het hoofd. Eckhart Tolle

Dit boek is een kompas naar geluk in de enig werkelijke betekenis van dat woord. Je wordt meegenomen naar antwoorden op vele vragen die bij het leven op aarde horen. Antwoorden over genezing, vreugde, vorige levens tot aan je eerste leven, God en meer.

Davy doet dit aan de hand van zijn eigen ervaringen, wijsheid uit de psychologie met dank aan zijn vader en een verrassende dosis spiritualiteit. Kortom een aanrader voor iedereen die wakker wenst te zijn.
Een cursus in Wonderen

Jezus gechanneld door: Prof.H. Schucman

Vertaling: Willem Claudemans

605 pagina's
ISBN: 9789020283174
Prijs: € 59,99

Kopen: Bol.com

In de jaren zeventig kreeg de professor in de psychologie H. Schucman vanuit de 'andere werkelijkheid' een tektst gedicteerd door een entiteit die zich Jezus Christus noemde; deze tekst moest 'A course in miracles' heten. Het bleek een zeer omvangrijke tekst te zijn.

De inhoud zou religieus-therapeutisch genoemd kunnen worden. Aangegeven wordt hoe de werkelijkheid in elkaar zit, hoe de mens functioneert en disfunctioneert, en hoe de juiste relatie tot God weer gevonden kan worden. De mens moet inzien dat hij te veel vastzit, te weinig liefde kent en dat vergeving (zelfacceptatie) een weg is naar verdere eenheid. Wie dit inzicht heeft en eraan werkt, zal anders worden (er gebeuren wonderen).

Naast het tekstboek is er ook een werkboek doorgegeven, met voor elke dag een les; bovendien bevat het boek een deel met antwoorden op veel gestelde vragen. Het is een moeilijk boek, maar wel interessant en uitermate consistent. De visie is bepaald niet christelijk, veeleer esoterisch op Amerikaanse wijze. Of het werken ermee inderdaad de voorzegde resultaten oplevert, blijf nog steeds de vraag. Evenzo of de analyse van de werkelijkheid adequaat is. Gedrukt op zeer dun papier; met leeslint. Ook verschenen in een ingenaaide uitgave
De "IK BEN" Code
Auteur Patrick Brusselaers
Uitgever Shop My Book.com

ISBN9781616274726
ISBN101616274727
Bindwijze Paperback
Verschijningsdatumjuni 2011
Nederlands
Prijs € 29,88

Korte Inhoud

Het boek ‘Ik Ben Code’ is onder diepgaande inspiratie ontstaan en gaat voorbij aan alle definities of oude ideeën van spiritualiteit, wetenschap en religie, en wil een bevrijdende synthese creëren die ons toestaat het Leven in haar ware essentie te ervaren. Door middel van verhelderende antwoorden op veel existentiële vragen die de ontwakende en evoluerende mens van vandaag bezighouden, maken we kennis met vernieuwende inzichten en een levensvisie die alle domeinen van ons leven kan transformeren en die ons in staat kan stellen een bron van inspiratie te zijn voor veel zielen om ons heen. We worden geïnspireerd om onze ‘Ik Ben Aanwezigheid’ weer te omarmen, ons soevereine, autonome, meest wezenlijke Zelf dat zich in een continue staat van volledigheid en compleetheid bevindt.

De inhoud bestaat uit 7 boeiende en verhelderende dialogen die een licht zullen werpen op de meest voorkomende struikelblokken tijdens ons proces van Zelf-bewustwording...

Biografie van de auteur

Patrick Brusselaers (15-05-1964) is holistisch adviseur en reeds jarenlang actief in het ondersteunen en motiveren van mensen in hun groei-processen. Hij biedt als begeleider vooral emotionele, mentale en spirituele heling aan d.m.v. het woord. Hij is in de loop der jaren zelf door een aantal processen gegaan zodat hetgeen hij uitdraagt, niet enkel een levensbeschouwing is, maar ook een doorleefde ervaring, waardoor hij de dingen tot in de kern helder kan duiden en neerschrijven...De terugkeer in het Paradijs

Aartsengel Michaël gechanneld door Christoph Fasching
ISBN: 978 94 6015 074 6
304 Pagina‘s
EUR 19,90 


‘Jullie dromen al zo lang over een paradijs op aarde. Stop met dromen, word wakker en handel nu.’ Dit is wat aartsengel Michaël ons met al zijn overtuigingskracht doorgeeft via Christoph Fasching. ‘Als jullie willen, kunnen jullie meteen een totaal nieuw leven gaan leiden, maar dan hebben jullie wel wat informatie nodig, die ik jullie via dit boek wil geven.’

De wereld verandert hoe dan ook, of je het proces nu wel of niet ondersteunt. En dit is precies waar het om gaat: neem je actief deel aan de veranderingen of blijf je een toeschouwer? Aartsengel Michaël geeft ons concrete tijdsaanduidingen en duidelijke aanwijzingen om in actie te komen en hij zegt ons zijn hulp toe. Dit boek geeft belangrijke voorwaarden voor een rustige overgang naar de hogere delen van je bewustzijn.


Klik opom een aantal pagina's van het boek te bekijken
De aarde vindt zichzelf opnieuw uit

Aartsengel Chamuël, gechanneld door Christoph Fasching
ISBN: 978 94 6015 091 3
240 Pagina‘s
EUR 19,90
Het is deze keer aartsengel Chamuël, de engel van liefde, die contact heeft gezocht met Christoph Fasching om zijn boodschappen door te geven.

De aartsengel vraagt ons om onze eigen mooie wereld voor ons te zien. Nadat we deze wereld ‘gedroomd’ hebben, kunnen we hem met elkaar gaan scheppen, want onze beelden worden gedachten, onze gedachten worden daden en ons handelen schept onze realiteit.Om ons te helpen ons zo’n nieuwe wereld voor te stellen, beschrijft Christoph Fasching tot in detail hoe de wereld eruit kan gaan zien op alle levensgebieden: menselijke relaties, politiek, milieu, onderwijs, wetenschap, enzovoort.In de nieuwe wereld die ontstaat, zijn we nog niet meteen vertrouwd met de nieuwe wetten van het universum. Daarom worden de zeven kosmische wetten uitgebreid beschreven. Aartsengel Chamuël geeft aan dat het belangrijk is dat wij ons hier grondig in verdiepen, want wie de universele wetten kent, kan al zijn levensomstandigheden verklaren en direct veranderen
.

Klik opom een aantal pagina's van het boek te bekijken.
De samenleving in 2015

Aartsengel Gabriël, gechanneld door Christoph Fasching
een handleiding voor het vormgeven van een nieuwe
maatschappij in de vijfde dimensie
ISBN: 9789460150548


Beschrijving:

In 2012 is de verhoging van energieën op aarde voltooid. In 2015 zullen alle structuren van onze samenleving hiermee in overeenstemming zijn. 2015 is het begin van een paradijselijk nieuw tijdperk. Aartsengel Gabriël belicht de wereld waarin we leven. Voor alle maatschappelijke gebieden stelt hij veranderingen voor: financiën, gezondheidszorg, opvoeding of ecologie, enzovoort.- Informatie over een nieuw tijdperk na 2012.- Aartsengel Gabriël wordt door veel mensen gewaardeerd.- Populiar onderwerp.Christoph Fasching is een succesvol autoverkoper geweest. Hij maakte een grote ontwikkeling door op spiritueel gebied. Dit boek schreef hij omdat hij daarvoor door aartsengel Gabriël werd gevraagd en hij heeft dit met grote vreugde gedaan.
Inzicht In Vijfdimensionaal Bewustzijn

Informatie Uit Telos
doorgegeven via Aurelia Louise Jones
ISBN: 978 90 77247 78 5


Beschrijving:

De Lichtmeesters uit de spirituele, Lemurische, ondergronds levende Telos-gemeenschap geven hun inzichten door via hun Frans-Canadese medium Jones (1942). Deze onsterfelijke zielen worden in hun steden bijgestaan door diverse andere Binnen-Aarde wezens en zogeheten Opgestegen Meesters zoals Saint Germain. Jones verhuisde daarom in 1989 naar Mount Shasta in Californie (bovenop de belangrijkste verzamelplek van de Lemuriers) waar ze priesteres werd van The Brotherhood of Light en van de Orde van Melchizedek.
De Wet van Aantrekking

de basis-leringen van Abraham
Auteur:E. Hicks&J. Hicks 
ISBN 9789075636673


Beschrijving:
Dit boek gaat uitvoerig in op de grondslagen van de oorspronkelijke Leringen van Abraham: hoe alle dingen – gewenst of ongewenst – bij je worden gebracht door middel van de krachtigste wet van het universum: de Wet van Aantrekking.

We trekken allemaal die dingen aan die we uitzenden. Gelijken trekken elkaar aan. Gelijke overtuigingen versterken elkaar, vogels van dezelfde pluimage trekken samen op. Een overtuiging is overigens niets anders dan een gedachte die je vaak genoeg blijft herhalen.

De Grote Transformatie
Samen bouwen aan een nieuwe wereld voor 2012 en later
 
Door: Lee Carroll met Kryon
Tom Kenyon & Judi Sion met De Hathors & Maria Magdalena
Patricia Cori met De Hoge raad van Sirius
ISBN 9789075636727

Kopen:   uitgeverij-petiet

Beschrijving:

Belangrijke informatie voor de komende aardeveranderingen van 2012 en daar voorbij

De Grote Transformatie brengt veel bronnen van belangrijke informatie bijeen over de veranderingen die plaatsvinden in onze wereld, in onszelf, en de evolutie van bewustzijn die plaatsvindt tot het jaar 2012 en daarna. Die tijd komt steeds dichterbij.
De Grote Transformatie is een voortgangsrapportage uit het kwantumveld en de boodschappen zijn positief. Kryon zegt: Je hoeft slechts met een spirituele intentie aanwezig te zijn, en het DNA-kwantumveld zal geactiveerd worden in je lichaam.
2012 – Speurtocht naar het ware verhaal

Geschreven door: Fred Butter
ISBN: 978 94 6015 007 4


Wat er in 2012 gaat veranderen, is nog niet duidelijk, maar dat er iets gaat veranderen, is bijna zeker. Daarvoor zijn er te veel aanwijzingen. En die veranderingen zouden wel eens heel groot kunnen zijn.

Beschrijving:
In begrijpelijke taal en op meeslepende wijze geeft de schrijver een gefundeerde uitleg over het tijdperk dat ten einde loopt en probeert inzicht te geven in de veranderingen die gaan komen. In zijn speurtocht door de wereld van mystiek, religie en wetenschap zoekt hij naar de betekenis van het einde van de Mayakalender, graancirkels, uitzonderlijke archeologische vondsten en officiële eindtijdvoorspellingen. Wie waren de oude goden eigenlijk en wat hadden ze ons te zeggen? De wetenschap en religie komen steeds dichter bij elkaar, maar wat is daarvan de consequentie?Alles verloopt volgens plan
Gezondheid, economie en politiek, wetenschap, liefdesrelaties, de zielenfamilie en het reinigingsproces van de Aarde.
Geschreven door: Ute Kretzschmar
ISBN: 978 94 6015 025 8

Beschrijving:
De fundamentele veranderingen op Aarde werden rond de millenniumwisseling al aangekondigd door de meesters Confucius en Kuthumi. Zij vertelden dat de economie, het financiële systeem, de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappelijke samenleving volledig zouden gaan veranderen. Over onze financiële en economische crisis zeggen de meesters: "Alles verloopt volgens plan.”
In dit boek maken de meesters ons opmerkzaam op hoe wij omgaan met bijvoorbeeld liefdesrelaties, opvoeding, bezit en vermogen, techniek, Aarde en klimaat, en spiritualiteit en onze zielsontwikkeling.


De engelen van Atlantis
Twaalf fantastische krachten om je leven te transformeren
  
Auteur: Stewart Pearce
ISBN: 978 94 6015 067 8
  

Beschrijving:
De twaalf aartsengelen waren al aanwezig in het leven van de bewoners van Atlantis. Ook in ons huidige leven kunnen we hun energie overal herkennen. De lessen van de engelen in dit boek laten zien hoe je op één lijn kunt komen met hun kracht en wijsheid. De engelen zijn er om je te helpen genezen, te inspireren, uit te dagen, te leren lief te hebben en te helpen met de evolutie van je ziel.

Bij elke engel worden oefeningen met meditaties en gebeden gegeven om een spirituele omgeving te creëren waar blijdschap en welzijn heersen. De inspiraties, die een diepe verbondenheid met het oude Atlantis brengen, bieden krachtige raad en genezing. Ook wordt wezenlijke informatie gegeven over de intieme relatie van de engelen met de priesters en goden van Atlantis, Egypte, Griekenland en Rome. De engelen zijn afgebeeld op bijzondere illustraties.


Onze levende bibliotheek: AARDE

Lessen van de Pleiaden
Door: Barbara Marciniak 
ISBN 9789075636055
 

Beschrijving:
AARDE is het logische vervolg op Brengers van de Dageraad. Nadat in de Brengers van de Dageraad een visie is gegeven op onze geschiedenis en op de manipulatie die de mensheid heeft ondergaan, gaan de Pleiadiërs in dit tweede boek van Marciniak diep in op de aspecten van ons huidige bestaan en de weg die zou kunnen leiden naar herstel van onze relatie met onze planeet. Ook de informatie die in AARDE is verwoord, wordt ons aangereikt met liefde en stimulansen om vooral onze eigen rol op te nemen in het verbeteren van een leefbare wereld. De Pleiadische lessen zijn altijd vol humor en bevrijdend. Bij veel lezers roepen ze een gevoel van herinnering op: ‘natuurlijk, zo heb ik dat altijd gevoeld, maar ik dacht dat ik er zo niet over MOCHT denken’


Brengers van de Dageraad

Lessen van de Pleiaden
Door:  Barbara Marciniak
ISBN 9789075636024Beschrijving:
Dit fascinerende boek is samengesteld uit materiaal dat Barbara Marciniak tijdens meer dan vierhonderd uren channeling ontving.

Brengers van de Dageraad maakt ons deelgenoot van de wijsheid van de Pleiadiërs, een groep verlichte wezens die naar de Aarde zijn gekomen om ons nu de sprong te helpen maken naar een nieuw stadium in onze evolutie. Ze geven ons het advies om onafhankelijk te worden van berichtgeving in kranten en op radio en TV, met elkaar samen te werken, en zinnetjes als "eigenlijk moet ik" en "ik zal proberen" uit ons woordenboek te schrappen. In dit boek vertellen de Pleiadiërs, dat we onze angsten kunnen overwinnen en dat de mens op Aarde oorspronkelijk een magnifiek wezen was, met twaalf DNA-strengen en twaalf chakra's. Ook leggen ze uit wie in werkelijkheid onze ‘Goden’ zijn. De poort naar de gouden tijd
Saint Germain

Gechanneld door: Sibylle Weizenhöfer
ISBN: 978 90 77247 51 8


Beschrijving:
Dit boek is een geschenk. Het is een geschenk van Meester Saint Germain aan de mensheid die aan de ascensie is begonnen. Het bevat de sleutel tot de poort naar de gouden tijd op aarde. Dit gouden tijdperk is de bekroning van een eeuwenlange zoektocht naar geluk en vreugde, naar vrede en rechtvaardigheid. Het gaat nu om de laatste etappe van een lange reis en de laatste moeilijkheden die we nog moeten overwinnen. Onze vrijheid ligt vlak voor ons.

De Heer van dit komende gouden tijdperk, Saint Germain, bouwt met dit boek een brug die ons hier veilig naartoe kan brengen. Hij vertelt welke transformatieprocessen de aarde van 2000 tot 2012 doormaakt en hoe we hiermee om kunnen gaan. Ook legt hij uit hoe we onze problemen kunnen herkennen en hoe we ons zowel met God en Godin als met ons eigen leven kunnen verzoenen.


De poort naar lichamelijke transformatie
Saint Germain

Gechanneld door Sibylle Weizenhöfer
ISBN: 978 90 77247 81 5 


Beschrijving:
De transformatie van ons lichaam is het doel van ons aardse bestaan. Wanneer er eenheid is van geest en materie, is de schijnbare tegenstelling erkend en is het goddelijke op aarde bereikt. De meesters zijn bereid je te helpen de bewustheid te ontwikkelen die je nodig hebt bij dit geweldige transformatieproces.

Meester Saint Germain gaat bij het aanschouwelijk maken van dit complexe thema helemaal terug naar het begin – het moment waarop twaalfduizend jaar geleden een nieuwe cyclus van de ontwikkeling van de mensheid begon. Deze ontwikkeling zal uiteindelijk leiden tot de integratie van de zeven stralen van God en Godin in jezelf en in je omgeving. De zevende straal, de violette vlam, doet nu zijn intrede en zal de afronding vormen van een grote ontwikkelingsreis die we op deze Aarde meemaken, wat zich zal uiten in onze lichamelijke transformatie. De geometrie van de Schepping

Een herinnering aan ons verre verleden
Auteur:D. Melchizedek
ISBN: 9076458022

Kopen:  Bol.com

Beschrijving:

Als je geinteresseerd bent in het mysterie van het leven, zingeving en de ontwikkeling van de mensheid, dan is dit een prachtig mooi boek, waarin wiskunde, kunst, natuur en liefde worden samengevoegd. Melchizedek benadert de schepping als een mysterieuze puzzle waarin hij samenhangen ontdekt. Het is niet af, het is meer intuitie dan wetenschap, het roept nieuwe vragen op, het is inconsistent en soms ongeloofwaardig vanuit een logische gedachtengang, maar als je het met een nieuwsgierige en spirituele blik leest, bevat het prachtige aanknopingspunten voor je zoektocht naar waarheid, zingeving en liefde.De geometrie van de schepping / 2

een herinnering aan ons verre verleden 
Auteur:Drunvalo Melchizedek
ISBN: 9076458057

Kopen:  Bol.com

Beschrijving:

De informatie in deel 1 en 2 geven een complete geschiedenis van de schepping. De bevindingen worden aangetoond met behulp van wiskundige formules. Daarnaast is het een hedendaagse bijbel voor lichaam, geest en spiritualiteit. Deze twee boeken van Drunvalo vormen één geheel. De bladzijdenummering loopt in deel twee door. Ze geven belangrijke informatie voor bewustwording en werken inspirerend.
Het Hathor-Materiaal

Berichten Van Een Verlichte Beschaving
Auteur:T. Kenyon&V. Essene 
ISBN: 9075636423

Kopen:  Bol.com

Beschrijving:
De uitleg door de Hathors van het "heilige mystieke" huwelijk van het mannelijke en vrouwelijke is mooi symbolisch neergezet. Het klaarstomen van de mensheid wordt middels het geboorteproces naar een nieuwe dimensie van bewustzijn geleid. De aarde werd in de Oude Egyptische beschaving gezien als de Grote Aarde, oftewel de Grote moeder, maar toen de materiële wereld belangrijker werd en dus het mannelijke het vrouwelijke ging overvleugelen, raakte de mensheid hoe langer hoe meer het contact met de Grote Moeder of Moeder Aarde kwijt. De oude Egyptische mysteriën komen terug, waardoor het vrouwelijke weer beleefd mag worden en zo uit de as herrijst.
De kennis van de mysteriën hebben we nodig als ondersteuning, maar ieder mens bepaalt zelf wat hij/zij er mee doet, we hebben altijd een vrije keuze. De oefeningen, bedoel om je op een hoger spiritueel niveau te brengen, zijn helder en begrijpelijk beschreven.
Een mooie en boeiende samenwerking van de Hathors, Tom en Virginia.Ontmoeting met Saint Germain

Mysterieen Onstluierd
Auteur: Godfre Ray King
ISBN: 9071219011 
Kopen: Bol.com

Beschrijving:
De Opgevaren Meester Saint Germain neemt je mee op een spirituele ontdekkingsreis die je de adembenemende schoonheid van het leven in hogere dimensies openbaart...

Vele oude beschavingen, worden door Saint Germain opnieuw tot leven gewekt, en aan de hoofdpersoon Godfré Ray King - zijn vroegere zoon en vriend - weergegeven. Deze tonen hem dat deze aarde in het verleden verschillende gouden tijdperken gekend heeft.
Stap voor stap ontvouwt de Meester het beeld van het nu naderende gouden tijdperk, waarin wij opnieuw de mogelijkheid krijgen om een dergelijk meesterschap over het leven te verkrijgen, en in een volmaakte samenleving tot uitdrukking te brengen.

In dit boek vind je vele verhalen, instructies en oefeningen die Godfré en de lezer de weg wijzen naar het doel van iedere ziel op aarde: goddelijk meesterschap. Ontmoeting met Saint Germain / Deel 2

Auteur:Godfré Ray King
ISBN: 9071219100

Kopen: Bol.com

Beschrijving:
In dit boek neemt de meester Saint Germain zijn vroegere zoon en vriend uit vele incarnaties Godfré mee voor het vervolg van zijn spirituele ontdekkingsreis die hem de adembenemende pracht van de hogere dimensies openbaart..

De tijd is aangebroken dat de mensheid van deze aarde meer erkenning dient te gaan geven aan de werkzaamheden van de opgevaren Meesters (waarvan er velen ooit op aarde geïncarneerd zijn geweest als onze oudere broeders en zusters) en de legioenen van engelen die onophoudelijk hun licht en hun hulp aan de mensheid aanbieden. Er zou een bewuste en betere samenwerking dienen te ontstaan tussen
het mensdom op aarde en deze grote Wezens die optreden a1s beschermers en leraren van de menselijke evolutie in deze fysieke sfeer.

Zij laten hun Lichtstralen uitstromen naar het bewustzijn eenieder die hen wil aanvaarden, die zijn gevoelslichaam harmoniseert en zijn aandacht richt op zijn eigen Goddelijke Zelf.
zondag 1 januari 2012

KRYON: 2012, De Waarheid is ...... 1 januari 2012. Geplaatst: 26 maart 2014

KRYON: 2012, De Waarheid is .....

Barbara Bessen
1 januari 2012. Geplaatst: 26 maart 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Gegroet, lieve vrienden, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Nu is het er....het lang verwachte en ook gevreesde jaar 2012. Wat is er anders? Wat denken jullie? Komt er een ondergang van de wereld? Zeker niet. Zullen er grote omwentelingen komen? Ja, dat is zeker. Het kunnen lichte en ook zware omwentelingen zijn. Maar ja, dat is zeker. Het hangt van de gebieden op Aarde af en van de mensen zelf. Er zijn gebieden die nog steeds zeer gevoelig zijn voor aardeveranderingen.

Kijk naar de gebieden die al getroffen zijn, zij blijven gevoelig voor dit soort gebeurtenissen.

Het heeft met hun plaats en de verbinding met de zich bewegend aardplaten van doen. Daarnaast zal de Aarde ook op andere plaatsen van zich laten horen. Op alle delen van de Aarde zullen er lichte veranderingen in verschillende vormen zijn. Het water is daarvoor en sterk instrument. Het zijn niet alleen de zeeën en de rivieren die zich bewegen en misschien een andere weg inslaan dan gewoon, maar ook het grondwater ervaart beweging. In het bijzonder in gebieden waar kunstmatige omleidingen zijn gemaakt door stuwdammen, rivieromleidingen enzovoorts. Daar is het evenwicht tot in diepe niveaus verschoven. De Aarde probeert dit op verschillende manieren weer te herstellen.